Vrijdag 20/2, 22.05 – Canvas’Haal hem uit je broe-oe-oe-oek’, Katinka Poldermans vriendelijke verzoek in haar ontroerende liefdesliedje Pi-pa-pijpen zal menige man als muziek in de oren geklonken hebben – net zoals haar bekentenis dat ze zijn zongedroogde sperma wat graag als croutons door haar sla mengt. Meer dan 450.000 keer werd het filmpje van deze jonge Nederlandse cabaretière op YouTube al aangeklikt, en nu Comedy Casino Special haar debuutshow Polderman uitzendt, zullen die hits volgens ons nog flink stijgen. Geen schrik om de rest van je leven met orale seks te worden geassocieerd?

Katinka Polderman: Ach, ik zie er de lol wel van in. Als je ‘Katinka Polderman houdt van pijpen’ op Google ingeeft, krijg je pagina’s vol hits, en dat vind ik best grappig. Alleen: in Nederland durft er wel eens een wat ouder publiek naar mijn zaalshows te komen kijken. Zo’n liedje kan die mensen misschien afschrikken. Wees gerust: het gaat in mijn voorstelling niet enkel over seks.

Waar heb je het in ‘Polderman’ dan wel nog over?

Polderman: Ik doe ook een lofzang op kannibalisme. (Lacht) Eigenlijk geven mijn liedjes een beeld van hoe ik de wereld zie, en kun je ze beschouwen als een aanklacht tegen de domheid. Mijn optredens horen niet meteen thuis in de snelle, wilde en hippe stroming van de huidige comedians. Ik breng het tegendeel van spektakel: ik zing mijn liedjes en praat wat tussendoor – zonder een of andere ontploffing.

In Vlaanderen wordt het gebrek aan vrouwen in comedy verklaard met: ‘Ze zijn gewoon minder grappig, mijnheer.’ Hoe zit dat in Nederland?

Polderman: Over de hele wereld worden vrouwen als minder grappig beschouwd, al vind ik dat persoonlijk nogal meevallen. Volgens mij heeft het meer met het haantjesgedrag binnen het cabaret te maken. Vrouwen zijn nu eenmaal minder macho. En: als er al vrouwen zijn, blijven ze vaak niet lang. Zodra ze tegen de dertig lopen, willen ze kindjes en doen ze het rustiger aan. Of ik ook plannen heb? Neen, ik ben er 27, maar absoluut niet loops.

Is deze Canvasuitzending het begin van een snood plan om ook België te veroveren?

Polderman: Ik heb twee maanden voor jullie uitgetrokken. Vanaf april doe ik met mijn nieuwe show Polderman kachelt door allerhande culturele centra in Vlaanderen aan. Ik speel graag voor jullie, ja. Ik heb de indruk dat Belgen beter luisteren. Ik zou zelfs durven te zeggen dat jullie beschaafder zijn. Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content