Woensdag 31/12, 23.45 – Canvas (vanaf 20.35 op Canvas+)

Als oudejaarsavond bij u thuis een duffe bedoening dreigt te worden, stem de beeldbuis dan af op Canvas, waar oud-MTV-iconen Ray Cokes en Marcel Vanthilt u als Bert en Ernie op speed het nieuwe jaar inloodsen. Voor Vanthilt is het de afsluiter van een jaar waarin hij weer niet van het scherm te slaan was, en wij vroegen hem alvast naar zijn persoonlijke hoogtepunten uit 2008.

Eurosong Als vanouds weer leuk om doen. Mijn persoonlijke hoogtepunt was de pijnlijke stilte die viel nadat ik tegen Tanja Dexters had gezegd datze wel eens op mijn gezicht mocht komen zitten. Je kon een speld horen vallen. (Lacht) Maar nog beter – en daar zat ik voor niets tussen – waren de beelden van het bezoek van Albert en Paola aan de studio die door de live-uitzending werden gemonteerd. Er kwam telefoon van het paleis: dat we daar onmiddellijk mee moesten stoppen!

De slotshow van De Canvascollectie Technisch gezien was live uitzenden vanuit de Bozar niet vanzelfsprekend, maar ik wou absoluut geen traditionele galashow. Normaal word je als presentator op een kruisje vastgenageld, maar deze keer had ik ze bij de VRT zo ver gekregen om door de zaal te lopen, wat je in een museum toch doet, zodat de camera mij moest volgen.

Zomer 2008 Er zijn verschillende gesprekken waarop ik tevreden terugkijk – Simon Vinkenoog bijvoorbeeld – maar de mooiste gast vond ik minister van Leefmilieu Hilde Crevits. Ik kende dat mens nauwelijks, maar het bleek een echte babbeltante, die ook nog eens vlot tolk speelde voor een Oostenrijkse pater die een hit had gescoord met gregoriaanse gezangen. Mooi toch als iedereen eens normaal doet op tv.

Stars of Europe Dankzij die show heb ik toch maar even live voor heel Europa mee sterren als Starsailor, Sharleen Spiteri en OMD mogen aankondigen. De strafste vond ik Nile Rodgers van Chic. Die man heeft wereldhits bij de vleet gemaakt, maar in plaats van iedereen met 88 bodyguards omver te lopen, is hij een hele avond blijven plakken en heeft hij tegen iedereen de flauwe plezante uitgehangen. Heerlijk.

Comedy Casino Cup Al was het maar omdat ik getuige kon zijn van de preselecties, met 300 komieken waarvan er 280 echt niet goed waren. Er kwam bijvoorbeeld een kerel het podium op met de woorden: ‘Dit had ik niet moeten doen.’ Aha, het begin van een geestig verhaal, dacht ik, maar hij bleef wat in zichzelf mompelen en ging dan weg. Fantastisch!

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content