CHARLIE’S DEVILS

CHARLIE SHEEN als woedetherapeut?
Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Eeuwige bad boy Charlie Sheen keert terug met Anger Management, een erg klassieke en weinig opzienbarende komische serie.

In de reeks ‘Zo ironisch dat we het zelf hadden willen verzinnen’: afgelopen voorjaar kwam Charlie Sheen bij Jay Leno op de sofa zitten om de verdediging van Lindsay Lohan op zich te nemen. La Lohan had net voordien immers een gastrolletje gespeeld in Sheens reeks Anger Management en volgens de geruchten had ze zich zoals gewoonlijk gedragen als een diva – door te laat te komen op de set, dronken rond te lopen en zelfs juwelen te stelen. Verhalen die allemaal fel overdreven waren, aldus Sheen.

Dat is grappig omdat Anger Management zelf eigenlijk een uitloper is van het excessieve gedrag van Charlie Sheen tijdens de opnames van Two and a Half Men, waarin de acteur acht seizoenen lang de hoofdrol speelde. Sheen werd dankzij de sitcom wereldberoemd en schatrijk, maar zijn verslavingen aan drank, drugs en vrouwen namen zulke groteske vormen aan dat de producenten hem uiteindelijk begin 2011 moe getergd aan de deur zetten. Ook na zijn ontslag bleef de acteur echter in de spotlights staan, dankzij enkele bizarre tv-interviews waarin hij onder meer vertelde dat hij het ‘beu was om te doen alsof hij niet speciaal was’, en een comedyshow over zijn leven waarvan de Amerikaanse tournee in achttien minuten uitverkocht was.

Reden genoeg voor de zender FX om Sheen in de zomer van 2011 de hoofdrol aan te bieden in Anger Management, een nieuwe komische reeks losjes gebaseerd op de gelijknamige film met Jack Nicholson. Daarin mag Sheen een soort alter ego vertolken als Charlie Goodson: een ex-footballspeler die zich na problemen met woedeaanvallen zelf heeft omgeschoold tot woedetherapeut en nu patiënten – onder wie enkele lokale gevangenen – probeert te helpen. In zijn eigen privéleven gaat het echter niet bijzonder goed, want hij heeft niet alleen een woelige relatie met zijn ex-vrouw Jennifer, die hij tijdens zijn footballcarrière vaak heeft bedrogen, maar ook met zijn eigen therapeute Kate Wales, gespeeld door Selma Blair.

FX had zo veel vertrouwen in Anger Management en Sheen dat de zender na dit eerste seizoen van 10 afleveringen meteen 90 (!) extra episodes bestelde, een erg uitzonderlijke geste in de Amerikaanse tv-wereld waar een reeks op elk moment stopgezet kan worden. Goed nieuws voor Sheen, minder voor de neutrale kijker, want als sitcom stelt de reeks bitter weinig voor. Zeker voor een zender als FX, die baanbrekende series als The Shield, Justified of Louie op haar palmares heeft, is dit erg veilige televisie, een klassieke sitcom met veel te weinig grappige momenten. Net als bij Two and a Half Men zorgt Sheen wel voor heel wat deining op de set. Blair is ondertussen al ontslagen omdat ze in de pers net iets te vaak klaagde over Sheens onprofessionele gedrag tijdens de opnames – te laat komen, personeel uitschelden, dronken rondlopen. Maar die verhalen zijn dus allemaal stukken interessanter dan Anger Management zelf. Geen extra’s.

ANGER MANAGEMENT SEIZOEN 1 *

(20th Century Fox)

STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content