Elke donderdag, 21.40 – VTM

Het tweede seizoen van Celebrity Shock kreeg al ruim aandacht in de gespecialiseerde pers nog voor er één beeld op het scherm was gekomen. Vtm had immers omroepster Tess Goossens en acteur Kevin Janssens samen naar het oerwoud van het Zuid-Amerikaanse Guyana uitgestuurd, waar ze een paar weken samen moesten leven met de plaatselijke cowboys. Tijdens die periode leerden ze elkaar uitstekend kennen, en toen na afloop van de opnames het huwelijk van Goossens stuk liep, doken er meteen verhalen op over hoe Goossens’ man beelden uit Guyana had gezien die hem allerminst aanstonden.

Enfin, uiteindelijk blijkt de heisa op weinig te steunen, maar de historie gaf toch een heel nieuwe dimensie aan de openingsbeelden van dit tweede seizoen. Daarin was namelijk te zien hoe Goossens haar man omhelsde op de luchthaven van Zaventem in een afscheid dat haar ‘bijzonder zwaar viel’, zoals de commentaarstem op omineuze toon liet weten. Toen de omroepster vlak daarna vertelde dat ze ‘helemaal niet graag alleen op reis gaat’, dachten we even dat vtm de monteur van Temptation Island had ingehuurd.

Terwijl de BV’s uit het eerste seizoen van Celebrity Shock met een drogreden naar een onherbergzaam kuuroord waren gelokt – vtm had hen gezegd dat ze een reisprogramma mochten presenteren – wisten de deelnemers ditmaal wél waar ze aan begonnen. Het enige wat Goossens en co verraste, was dat ze een flinke som geld konden verdienen voor een goed doel naar keuze, als ze hun beproeving tot een goed einde brachten. Ook al was dat in de vorige reeks net een van de belangrijkste motivaties van de bedrogen BV’s om door te bijten. Het zegt veel over de drang van sommige mensen om toch maar op televisie te komen.

Al moet er bij de briefing vooraf toch een en ander misgelopen zijn, want het viel op dat de meeste reizigers niet haarscherp wisten wat er hen te wachten stond. Toen Goossens aankwam bij de cowboys van Guyana en hoorde dat ze geen stromend water hadden, was ze daar oprecht door geschokt – zozeer zelfs dat ze een lokale ‘vaquero’ meteen in alle ernst vroeg ‘of ze zich dan nooit wassen?’. Pascale Platel hoopte op de luchthaven dan weer dat ze naar een of ander luxeoord zou mogen gaan, en voor haar was het feit dat in haar hotel in Nepal het toilet en de douche in één kamer waren al te veel. En voor Roger deVlaeminck was IJsland toch ook niet wat hij had gehoopt. Hij had gedroomd van een reisje naar Egypte, ‘liefst met Joke Van de Velde’, terwijl hij nu alleen in de kou moest gaan zitten. Hoewel: vtm had wel gezorgd voor een mooie, blonde gids in IJsland, waar Roger zo van onder de indruk was dat hij meteen zijn kromste Engels boven haalde.

De eerste aflevering had dus wel zijn momenten, maar leed ook aan het euvel dat de vorige reeks – ondanks de intussen legendarische darmspoelingen en urinekoekjes – zo ondraaglijk maakte. In se is Celebrity Shock een show waarin enkele BV’s worden gedropt in een omgeving waar ze niets van af weten, en hun observaties zijn vaak zo nietszeggend dat je al snel snakt naar een reisgids. Een tv-programma dat aanzet tot lezen, en dan nog op vtm; dat ze daar bij Canvas maar eens aan gaan staan.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content