Cedric Engels is de helft van het elektronische muzikale duo Hermanos Inglesos. Bands ontdekken doet hij via MySpace, maar als hij platen wil kopen loopt hij nog gewoon naar de platenwinkel.

Naar het schijnt is het mailverkeer zo exponentieel gegroeid dat het mensen op den duur van hun werk houdt. Heb jij daar last van?

Ik moet bekennen dat ik voortdurend mijn mails check. Ik kan thuis niet weggaan zonder eerst alle nieuwe mails in mijn mailbox gelezen te hebben. Telkens als ik een computer zie, log ik even in om te zien of er nieuwe berichten zijn binnengekomen. Ik ben nogal perfectionistisch.

Heb je dan ook een smartphone om altijd en overal online te kunnen?

Neen, ik heb bewust geen iPhone of Blackberry. Als ik zo’n ding in huis haal, is het hek helemaal van de dam, ik denk dat het een hoop stress zou opleveren en ik zou er alleen maar asociaal van worden.

Wat vind je van sociale netwerksites?

Ik ben wel actief bezig met onze fanpage op Facebook, mijn persoonlijke account daarentegen gebruik ik alleen om met mijn vrienden af te spreken. Het is praktisch én gratis. Die ‘What’s on your mind’-toestanden vind ik niet echt relevant. Mensen willen vooral laten zien hoe cool ze zijn door te posten dat ze in New York op vakantie zijn en aan het ontbijten zijn met Bono of zo.

Online zijn de grenzen tussen werk en privé vaak nogal vaag. Waak jij daar streng over?

Ik let er heel erg op. Mijn foto’s kunnen enkel bekeken worden door mijn tien beste vrienden en als iemand mij in een foto tagt, zal ik die tag weer verwijderen. Dat klinkt misschien hautain, maar ik vind dat privé echt privé moet blijven. Wat ik met mijn muziek doe, dat is iets anders.

Het aantal muziekblogs valt allang niet meer te tellen. Probeer jij de stroom aan informatie nog bij te houden?

Ik ga vaak via het net op zoek naar nieuwe muziek. Het is een kwestie van doorklikken: je surft naar een band die je kent op MySpace, klikt door naar een van hun vrienden, ziet daar een comment waarop je dan weer klikt en zo kom je bij interessante dingen terecht. Al ga ik de laatste tijd liever gewoon naar de cd-winkel.

Is het niet handiger om muziek online te kopen en te wachten tot de postbode de cd’s in je brievenbus dropt?

Veel mp3’s koop ik via Beatport.com, een gespecialiseerde site voor dj’s. Maar ik snak naar meer sociaal contact. Ik denk dat sites als Facebook op hun retour zijn, mensen hebben nood aan echt contact, geen chatbox. Dus loop ik graag eens langs de platenwinkel. Sowieso koop ik sommige klassiekers liever op plaat, ik wil ze fysiek kunnen bewaren voor later. Als ik muziek nodig heb om te draaien, zal ik veeleer geneigd zijn om online te gaan zoeken.

‘The Wander Of You’, de nieuwe plaat van Hermanos Inglesos, ligt nu in de platenwinkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content