Actrice Cathérine Kools blijft liever weg van gevaarlijke stralingen, maar zit toch dagelijks online.

Doe je aankopen online?

Af en toe, ja. Onlangs kocht ik een paar Birkenstocks, omdat die online goedkoper zijn. En ik heb via eBay ook al een set van zes stoelen verkocht. Toen ik verhuisde, kon ik ze niet meer gebruiken. Ik was ze kwijt én het heeft nog goed opgebracht ook. Nu heb ik trouwens nog een microgolfoven staan waar ik van af wil.

Waarom?

Ik geloof er niet in, en gebruik hem dus niet. Als je je voeding op die manier bestraalt, verander je de moleculen. Dat procedé is niet gezond, je wordt er onrustig van. Bovendien krijgt je eten een andere smaak en wordt alles sneller koud. Geef mij maar een ouderwets gasvuur.

Zit je ook in met de straling die een computer of een gsm verspreiden?

Toch wel. Als ik weet dat ik een lang telefoongesprek moet voeren, probeer ik via een vaste lijn te bellen of gebruik ik mijn gsm met een headset. Anders krijg ik last van mijn oor. Ik surf ook nog altijd via de kabel en niet draadloos. Al heeft dat ook te maken met het feit dat het nu goed werkt en dat het omslachtig is om dat te laten installeren.

Probeer je je tijd online te beperken?

Niet echt, ik ben zeker elke dag online, al is het maar om mijn mails te lezen. Het internet is enorm handig: ik gebruik vaak praktische websites, zoals routeplanners of vertaalsites. Als ik surf, is het wel haast altijd gericht. Zo zoek ik geregeld dingen op over voeding, omdat ik daar veel mee bezig ben.

En tweet je dan ook tussendoor?

Neen, ik zit niet op zulke sites. Iets als Facebook is mijn ding niet. Elke dag al mijn mails beantwoorden vind ik al meer dan werk genoeg, laat staan dat ik zo nog eens extra berichtjes zou binnenkrijgen. Trouwens, ik houd meer van persoonlijk contact. Ik heb wel overwogen om Facebook te gebruiken om wat reclame te maken voor de kookcursussen die ik geef, maar het is er nog niet van gekomen.

Het klinkt alsof je al die technologie wel zou kunnen missen.

Ik heb er geen probleem mee om de kabel uit te trekken. Anderzijds heb ik wel een iPhone waarop de kalender automatisch synchroniseert met die op de computer. Mijn papieren agenda is nu een soort notitieboekje voor ideetjes geworden. Zulke gadgets vind ik toch enorm handig.

Cathérine Kools is nu wekelijks te zien op VT4 in de tweede reeks van ‘Vermist’, een vervolg op de gelijknamige film van Jan Verheyen.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content