T B I C Zaterdag 29/03, vanaf 20.40 tot 1.00 op Canvas+

Studio Brussel bestaat 25 jaar, en om dat te vieren staat de zender deze week op zijn kop. Het feest kent dit weekend zijn apotheose in de Vooruit, waar de fans volledig ‘los gehen’ kunnen op het jaarlijkse festival van StuBru. Meerwaardezoekers die het voor de gelegenheid tot BruStuPuntUit omgedoopte gebeuren moeten missen, kunnen zaterdagavond de sfeer opsnuiven op Canvas+, het digitale broertje van Canvas. ‘We blijven bij onze vertrouwde formule’, vertelt StuBrubaas Jan Van Biesen. ‘Als je de beste Belgische bands van het moment op de affiche hebt staan, heb je geen nood aan special acts.’

Waar kijk jij het meest naar uit?

Van Biesen: Ik ben héél blij dat Front 242 tussen al dat jonge grut staat. Vijfentwintig jaar geleden was dat een band van wereldformaat en voor mij blijft het een van de meest invloedrijke Belgische bands ooit. Zeker omdat ze een tijd gestopt zijn en ik hen dus lang niet gezien heb, ben ik heel benieuwd naar hoe ze nu klinken. Mij zal je dus op de eerste rij vinden.

Zullen de zogeheten ‘kijkers thuis’ er zaterdag ook iets aan hebben?

Van Biesen: De hele look en feel van Brudio Stussel wordt op Canvas consequent doorgezet. Het blijft trouwens niet enkel bij een liveregistratie van zaterdagavond. Om het spannend te houden presenteert Ilse Liebens tussendoor ook interviews, backstagefragmenten én de hoogtepunten van vrijdag.

Nog niet zo lang geleden klonk het dat Studio Brussel een verlengstuk zou krijgen op televisie. Zou het kunnen dat dat plan dan toch nog concrete vorm aanneemt?

Van Biesen: (lacht) Toch niet, die ene keer dat we dat aankondigden, was het niet meer dan een slechte grap. Nu komen we wél al onze beloftes na. Wat Peter Van de Veire en Sam De Bruyn deze week op Canvas doen, is ongezien op de Vlaamse televisie. Hun show heeft niet voor niets de ondertitel ’tv die het daglicht niet mag zien’.

Bij een verjaardag horen wensen: wat wens jij Studio Brussel toe?

Van Biesen: Euhm… (lange stilte) Genoeg lef om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Zonder aan kwaliteit in te boeten moet Studio Brussel z’n eigen koers blijven varen. Mijn collega’s wens ik veel arbeidsvreugde toe, we zitten toch allemaal samen in dit avontuur. Het klinkt bijna melig, maar ik meen het wel.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content