en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

FOTOGRAFIE Laser Light Nudes

2/3 tot 14/4, Atlas Gallery, Londen

‘Writing with light’: beter kon Magnumfotograaf Erich Hartmann zijn experimenten met beelden en lichteffecten niet omschrijven. Wat het bijvoorbeeld geeft wanneer hij naakstudies te lijf gaat met laserlicht, toont Laser Light Nudes: even verontrustende als bevreemdende, totaal getransformeerde foto’s.

www.atlasgallery.com

FILM Dolls of the Shogun’s Harem

9/3, nocturnes in Cinema Nova, Brussel

Op dringend verzoek van de nieuwe shogun moet dokter Genshiro in de harem op zoek naar een zwangere vrouw met een geurtje. Het verhaal mag vreemd klinken, deze cultfilm vol hallucinante seksscènes en indrukwekkende gevechten bewijst dat Japanner Norifumi Suzuki zijn naam van meester van de pink cinema verdient.

www.nova-cinema.org

PODIUM Winterkant/Skagen

7/3, Monty, Antwerpen

Gebaseerd op Louis-Ferdinand Célines diepzwarte Reis naar het einde van de nacht, belooft het derde deel van Skagens Hemel, Vagevuur en Hel-trilogie een statietocht langs alle krochten van het bestaan. In Winterkant kan enkel humor en speels cynisme je redden van de allesoverheersende angst.

www.skagen.be

CONCERT Klaxons

5/3, AB Brussel

Of ze nu rave of indie zijn dan wel rock of elektro zal zowel hen als hun fans worst wezen: de Londense Klaxons verkochten de ABBox in een oogwenk uit, en zullen hem met hun gierende gitaren en gespierde synthesizers ongetwijfeld even snel uit zijn dak doen gaan.

www.abconcerts.be

BOEK The New Erotic Photography

Nu uit, Taschen

The New Erotic Photography bevat niet meteen functioneel, maar wel artistiek verantwoord naakt: de mooiste en uitdagendste foto’s van ’s werelds beloftevolste naaktfotografen.

www.taschen.com

EXPO David Lynch

3/3 tot 3/6, Fondation Cartier, Parijs

David Lynch is meer dan de cultregisseur van Twin Peaks, Lost Highway en Blue Velvet. Ook met potlood, penseel en gitaar kan hij overweg. Op The air is on fire toont hij voor het eerst de schilderijen, tekeningen, alternatieve films en vreemde geluiden die hij sinds zijn jonge jaren creëerde. Een unieke inwijding in Mondo Lynch.

www.fondation.cartier.com

FESTIVAL 24e Cinema Novo

8 tot 18/3, Brugge

Je hoeft het vliegtuig niet op om Afrika, Azië en Latijns-Amerika te zien: het wereldfilmfestival Cinema Novo brengt de drie continenten bijeen in Brugge. Afgetrapt wordt met Zhang Yimous Curse of the Golden Flower (foto).

www.cinemanovo.be

MUZIEK Ars Musica 4. Spring edition

9 tot 24/3

Als zelfverklaard platform voor ‘ernstige muziek’ heeft Ars Musica een reputatie hoog te houden. Deze Spring edition (voortaan heeft het festival een lente- en winteruitgave) bundelt concerten van hedendaagse muzikanten, van klassiek tot elektronisch, met workshops, muziekfilms en rondetafelgesprekken over bijvoorbeeld de verhouding van muziek en tijd.

www.arsmusica.be

FOTOGRAFIE Raymond Depardon: Villes/Cities/ Stadte

Tot 1/4, Museum für Fotografie, Berlijn

Gewapend met videocamera en fototoestel trok Raymond Depardon van Caïro tot Rio, Sjanghai tot Dubai, Addis Abeba tot New York en nog zes andere metropolen (foto: Buenos Aires, 2006). Resultaat: twaalf filmpjes en meer dan driehonderd foto’s die op het ritme van de stad Depardons geheel eigen visie op die plekken reflecteren.

www.smb.spk-berlin.de/smb/fuehrungen/

CONCERT Sting

3/3, Elisabethzaal, Antwerpen

Straks trekt hij weer op tournee met zijn oude collega’s van The Police, maar in de Elizabethzaal staat Sting nog alleen op het podium. Gelieve deze Englishman in Antwerp met zachtheid te behandelen – hij is inmiddels op een leeftijd waarop de botten al wat fragile worden.

www.goformusic.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content