Brotherhood – The Final Season

'BROTHERHOOD'. Ergens tussen 'The Wire' en 'The Sopranos' in.
Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Caffee-club – ‘Brotherhood’ en de broertjes Caffee zetten er een punt achter, in een ingekort laatste seizoen.

Reeks: *** Extra’s: Paramount

Reeks. Soms kun je aan de dvd-markt toch niet uit. Recente Amerikaanse tv-toppers als Breaking Bad of Friday Night Lights, die in de VS al respectievelijk drie en vijf seizoenen ver zijn en met complimenten overladen worden, zijn bij ons enkel via het wereldwijde web en dus illegaal te bekijken. Maar van een serie als Brotherhood, die ook over de grote plas grotendeels een bestaan in de luwte heeft gehad, is er met de regelmaat van de klok een nieuwe box verschenen. Met de release van deze derde jaargang kunnen fans nu de volledige serie in huis halen.

Los van het feit dat het niet echt eerlijk is dat Brotherhood wel op de markt komt en andere releases achterblijven, is deze dramaserie natuurlijk wel sterk genoeg om de verschijning te rechtvaardigen. De reeks over het wel en wee van twee broers in het stadje Providence bevindt zich met zijn mix van politiek en misdaad ergens tussen The Wire en The Sopranos, en ook al konden de makers nooit het niveau van die twee voorlopers bereiken, voor de fans van donkere krimi’s is ze een must.

Het overkoepelende verhaal in dit laatste seizoen gaat over de plannen van de stad om een teloorgegaan industrieterrein aan het water om te vormen tot een nieuwe woonbuurt, een bouwproject waar zowel de politici van Rhode Island als de misdaadsyndicaten bij betrokken willen worden. Dat zorgt ervoor dat de relatie tussen Tommy – de politicus – en Michael – de crimineel – nog meer gespannen is dan ooit tevoren, zeker als bekend raakt dat de eerste niets gedaan heeft om een aanslag op de tweede te voorkomen. Met die verhalen over broederrivaliteit en de donkere kantjes van de mens heeft Brotherhood altijd al iets shakespeareaans gehad, maar dit seizoen maken de schrijvers geen geheim meer van hun inspiratiebron: elke aflevering wordt immers ingeluid door een citaat van de grote bard. De jaargang is trouwens een stuk korter dan de vorige twee – acht afleveringen in plaats van twaalf – en wellicht hebben de makers daardoor beseft dat hun serie geen lang leven meer beschoren was. De allerlaatste aflevering vormt dan ook een mooi en passend einde voor de hele reeks, ook al is pas na afloop van de opnames officieel beslist dat er geen vervolg meer zou komen. Geen extra’s.

Win 3 exemplaren van Brotherhood – The Final Season. Zie pagina 6.

Trakteert op

KNACKFOCUS .BE

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content