STRENGTHS *

Het is nogal moeilijk om sterke punten te vinden bij iemand die eerst voor de ogen van de hele wereld een paar keer zonder onderbroek rondliep en die zich daarna opnieuw voor de ogen van iedereen kaal liet scheren – al is het alvast wél positief dat Spears alleen maar haar hoofd heeft geschoren. Misschien is Spears’ grootste sterkte wel die ‘ogen van de hele wereld’: geen enkele andere beroemdheid wekt vandaag zoveel belangstelling op. Op YouTube stond de teller bij het filmpje van haar kappersbezoek na een paar dagen al op bijna 2,3 miljoen kijkers. Zonder dat daar enig bloot op te zien was.

OPPORTUNITIES *

Enkele dagen na de ‘Britney goes bald’-affaire liet de zangeres zich al op verzoek van haar moeder en andere familieleden opnemen in een ontwenningskliniek. Dat betekent toch dat ze erkent dat ze een probleem heeft. Hoewel, op het moment dat ze naar de kapper ging, kwam ze ook net uit een ontwenningskliniek, alleen had ze daar al na één dag de deuren achter zich dichtgetrokken. Maar goed: als ze ditmaal volledig clean raakt en haar leven weer op orde krijgt, kan ze misschien ooit weer met haar muziek het nieuws halen. Er zou in het najaar van 2007 een nieuw album moeten uitkomen.

WEAKNESSES *

Veel problemen van Britney Spears lijken voort te komen uit een gebrek aan mensenkennis: niet zo vreemd voor iemand die van haar 17e een superster is en niet echt bekend staat als een groot licht. Vroeger werd Spears omringd door managers die haar voor al te grote calamiteiten konden behoeden, maar hoe ouder ze werd, hoe meer ze op eigen benen wou staan. En vanaf dan is ze beginnen omgaan met allerhande vreemde figuren, van de jeugdvriend waarmee ze trouwde in Las Vegas over Kevin ‘half man-half grap’ Federline tot Paris Hilton, die haar na haar scheiding begeleidde op allerhande avondjes uit.

THREATS *

Is er nog een weg terug? Bij sommige supersterren komt er een moment dat ze enkel nog maar opduiken in de roddelrubrieken en elke link met wat hen bekend heeft gemaakt, verdwijnt. Michael Jackson is dat punt al een paar jaar geleden gepasseerd (zit er nog iemand te wachten op een comebackplaat van hem?) en voor Spears lijkt 2007 het jaar te ver te worden. Maar misschien kan ze wel een nieuwe carrière beginnen als reclamemeisje: de tatoeageshop waar ze een paar tattoos liet zetten en daarna haar hoofd liet scheren, wordt sinds haar passage overspoeld door klanten.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content