20.05 – KANAALTWEE

De advocatenserie The Practice is in 2004 na acht fel gesmaakte seizoenen afgelopen, maar vanaf deze week start Kanaaltwee met Boston Legal, een spin-off van de reeks. In het laatste seizoen van The Practice speelde James Spader de rol van Alan Shore, een jonge en ambitieuze advocaat die ontslagen wordt bij Young, Frutt en Berluti en daarna gaat werken bij een concurrerend bureau. Een prima carrièrezet, want Alan wordt in Boston Legal gepromoveerd van nevenpersonage naar het centrale karakter.

Toch heeft Boston Legal minder gemeen met zijn voorganger dan je op het eerste gezicht zou denken. Terwijl The Practice een tamelijk ingehouden en sobere serie was – naar de maatstaven van Kelley toch – is Boston Legal heel wat flamboyanter. De scenarist van onder meer Ally McBeal en Picket Fences heeft altijd al een zwak gehad voor personages met een vreemd kantje die dankzij de onmiskenbare genialiteit in hun vak toch door iedereen gerespecteerd worden. Het beste voorbeeld in dat opzicht is natuurlijk Ally McBeal, dat zo ongeveer vol liep met lichtjes geschifte advocaten die er toch telkens in slaagden hun zaak te winnen. Ook Alan Shore is een typisch Kelley-personage, een gewetenloze advocaat die de meest bizarre strategieën gebruikt om toch maar gelijk te halen. Nog vreemder is zijn baas, Denny Crane, een oudere man die nogal wat vergeet en alles in het werk moet stellen om zijn machtspositie te behouden. Om het allemaal nog vreemder te maken, wordt Crane gespeeld door William Shatner, die we kennen als Captain Kirk uit Star Trek. Het resultaat is een dramareeks over advocaten, but not as we know it.

HLZHI: Spoedgevallen Herhaling van de docusoap over het dagelijkse leven op de spoeddienst van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk (21.15 – één) The Princess and Panorama Naar aanleiding van de tiende verjaardag een terugblik op het beroemde interview van het Britse Panorama met prinses Diana, waarin ze voor het eerst over haar huwelijksproblemen sprak Zwemmen tegen de Nazi’s Documentaire – ingeleid door Frederik Deburghgraeve – over de joodse zwemclub Hakoah, die in 1909 in Wenen werd opgericht. Hakoah Wenen groeide uit tot een van de beste sportclubs van Europa, maar toen de nazi’s opkwamen, kreeg de organisatie het steeds moeilijker (23.50 – Canvas).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content