EEN KAT IN EEN ZAK. Leuke mascotte, zwakke game: blinx is een koddige kat in een knullige game, die bevolkt wordt door domme beesten.

XBOX

Blinx 2: Masters of Time & Space **

Levert Blinx het droevige bewijs dat een kat niet écht over negen levens beschikt? Microsoft probeert het hoogst aaibare beestje naar voren te schuiven als mascotte voor de Xbox, zoals Crash Bandicoot dat ooit was voor de PlayStation en Mario dat nog steeds is voor de GameBoy en GameCube.

Blinx voldoet aan de vereisten: hij is grappig, charmant, stout, een kleintje dat de groten verslaat… Alleen heeft hij de omstandigheden tegen: The Time Sweeper uit 2002 leed aan een manke gameplay en het vervolg Masters of Time & Space is in hetzelfde bedje ziek. Vervelend is onder andere dat je bij de minste aarzeling of de kleinste fout meteen wordt geholpen door een van je strijdmakkers in de game. Hulp is welkom, laat daar geen misverstand over bestaan, alleen word je niet graag als een zwakzinnige behandeld. Even frustrerend: de gebrekkige artificiële intelligentie, die maakt dat de personages er soms bijlopen als domme beesten. Wat katten en varkens in wezen ook zijn, akkoord, maar zo hebben de ontwikkelaars van Blinx 2 het niet bedoeld. Jammer, zeer jammer, want Masters of Time & Space steunt, net als zijn voorganger, op enkele idee-en waar een fantastische game rond te bouwen valt. Zo wordt er op een hoogst originele manier gebruik gemaakt van het element tijd. Je kan iedereen rondom je tijdelijk vertragen om zelf tijdwinst te boeken en je kan de game terugspoelen om fouten ongedaan te maken. Dat laatste is mogelijk dankzij de aanwezigheid van de harde schijf in de Xbox, die zo ineens zijn toegevoegde waarde tegenover de PlayStation 2 en GameCube illustreert. De koddige katten uit het kamp van de Time Sweepers manipuleren de tijd, de varkens van de rivaliserende Tom Tom Gang kunnen dan weer mooie dingen doen met het element ruimte. Als speler spring je van het ene kamp naar het andere. Dat had kunnen leiden naar een sublieme climax, die helaas uit blijft. En waarom is het niet meer mogelijk om in de zachte pels van Blinx himself te kruipen?! Begrijpe wie begrijpen kan: de spelmakers houden het hoofdpersonage buiten je bereik. Over de eerste Blinx konden we nog zeggen: een game met fouten, maar ook met potentieel. Over Blinx 2 kunnen we in het beste geval zeggen: een game met potentieel, maar vooral met fouten. Krijgt de kat nog een derde leven? Bart Vandormael

Bart Vandormael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content