Absynthe Mindedfrontman Bert Ostyn is ‘geregeld’ aanwezig op het World Wide Web. Maar het liefst zit hij toch te spelen met ProTools.

Ben je een fervent computeraar?

Ik zit geregeld op het internet, maar vooral om te e-mailen. Zeker nu we in Frankrijk een compilatie van de eerste drie Absynthe Minded-cd’s uitbrengen, is het heel makkelijk dat we tussen Parijs en Gent heen en weer kunnen mailen.

Heb je een digitaal opnameprogramma zoals ProTools?

Ja. Ik heb twee opnamekanalen op mijn computer en dat is ideaal om aan nummers te werken. Ik registreer zang en gitaar, en kan er dan naar hartenlust aan prutsen. Als ik ooit een akoestische plaat wil maken, kan ik dat dus rustig thuis doen. Op die Mac heb ik géén internet, bang voor wat het binnen kan brengen.

Weinig vertrouwen in het internet?

Ik begrijp gewoon niet hoe het in elkaar zit. Onlangs hoorde ik op de radio nog over duizenden kabels die onder water lopen en over een megacomputer in de Verenigde Staten die álle digitale data ter wereld verzamelt. Dat is toch ongelooflijk!

Johannes Verschaeve gaf toe dat hij elke dag de airplay van The Van Jets nakijkt. Doe jij dat voor Absynthe Minded?

Absoluut niet. Daar word je toch maar ongelukkig van. (lacht) Ons management zal me wel een mailtje sturen om te laten weten of onze nieuwe single gedraaid wordt of niet. Ik kijk wél elke dag naar onze site en MySpace. Ik merk dat we met die MySpace toch heel wat jongeren bereiken.

Zoek je zelf naar andere bands op het internet?

Via YouTube check ik wel eens muziek, ja – en gekke filmpjes natuurlijk. Al vind ik stage-6.com veel beter van kwaliteit. Daar durf ik wel eens een uur of twee naar een heel concert te kijken.

Welke sites staan er nog in je favorietenlijstje?

Vbs.tv! Je vindt er echt toffe dingen, een documentaire over de coke-industrie in Bolivia bijvoorbeeld of de reeks Thumbs Up!, over twee lifters die onderweg documentaires draaien.

Hou je van internetontboezemingen als blogs?

Ik zie mezelf er niet meteen mee beginnen, maar ik begrijp wel dat mensen het doen. Die van Isolde Lasoen op haar MySpace lees ik wel eens, en die van mijn zus nu ook. Ze zit voor een half jaar in Bolivia en dan is het wel leuk om zo te zien hoe het met haar is.

Download je ook muziek?

Ik heb het wel al gedaan, maar ben geen grote iTunesfan. Geef mij maar vinyl. Ik heb zelfs geen iPod, omdat ik op de trein toch niet graag naar muziek luister. Het is me dus niet zozeer om het principe van het downloaden te doen, al keek ik wel raar op toen iemand me vroeg zijn gekopieerde cd te signeren. (lacht)Bert Ostyn staat op 1 maart met Absynthe Minded in de Botanique tijdens AB BOTA.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content