De comedian zou meer werk verzet krijgen zónder internetverbinding. Het probleem is dat hij zich dan bijzonder hulpeloos voelt.

Herinner je je nog hoe het leven vóór het internet was?

Alles ging veel trager. En er werd véél meer gebeld. Zo verslaafd ik ben aan e-mail, zo weinig bel en sms ik. Ook mijn vrouw hoef ik niet voortdurend te horen: ze was er vanochtend en ze zal er vanavond ook zijn.

Heb je bepaalde onlinerituelen?

Nog voor het ontbijt check ik krantenkoppen.be. Ik koop nog wel kranten, maar wat snelheid betreft hebben de onlineversies toch een streepje voor. Op het NRC Handelsblad lees ik ook elke keer de column van Youp van ’t Hek.

Volg je dan ook bepaalde blogs?

Amper. Die van Henk De Corte lees ik, omdat dat een vriend van mij is en ik wel wil weten waarmee hij bezig is. En af en toe opradioplasky. wordpress.com die van de gebroeders Plasky, die kritisch de media volgen. Al neigen ze soms naar mierenneuken.

Zelf houd je geen blog bij. Geen behoefte aan?

Wat ik wil vertellen, kan ik kwijt in mijn theatershows en columns. Een MySpace heb ik ook niet, neen. Ik zou niet weten waarom. Op mijn website vinden gegadigden alle nodige informatie.

Zijn er sites die je would-be comedians kan aanraden?

YouTube is een fantastische databank. Daar vind je genoeg fragmenten waarin je kan zien hoe sets worden opgebouwd en welke thema’s werken. Of ik zelf eens iets post? Niet dat ik weet, al heb ik al gemerkt dat daar vreemde beelden van mij te vinden zijn. Opgenomen met een gsm op een of andere receptie, maar absoluut niet representatief voor mijn humor.

Verder nog ergens humor te vinden op het internet?

Ik denk het wel, alleen zoek ik er zelf niet echt naar. De sitecomedien. be bekijk ik wel ‘s, net als die van mijn Waalse collega Bruno Coppens. Er bestaat wel zoiets als een Vlaamse scene, maar daar houd ik me gewoon niet echt mee bezig.

Welke sites staan er dan wel nog tussen je favorieten?

Sowieso die van mijn bank, en iTunes en enkele andere koopstekken. En dan, helemáál uncool: web4our. awardspace. com, de site van Rita en Roger uit Lokeren met fietsroutes uit de Benelux. Volgens mij is dat het levenswerk van die mensen.

Om je coolness weer wat te verhogen: ben je een gadgetman?

Ik probeer dat in de hand te houden, want ze werken toch nooit helemaal zoals het hoort. Zo heb ik al járen een smartphone, maar raakt mijn agenda toch niet perfect gesynchroniseerd. Ik begrijp ook niet waarom ik me absoluut een iPhone zou moeten aanschaffen: als ik een clip wil bekijken, doe ik dat wel op mijn grote tv en niet op een schermpje van 2 bij 2 cm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content