BEROEMD OF BERUCHT: BEYONCé

8.55 – VITAYA (OOK OP ZATERDAG OM 22.00, WOENSDAG OM 8.05 EN DONDERDAG OM 15.55)

Wij zetten het doorgaans spontaan op een lopen wanneer er ons een vleug R&B ter ore komt, maar voor Beyoncé Giselle Knowles maken we graag een uitzondering. De vijfentwintigjarige popdiva ringt onze bells niet alleen met haar betoverende oogopslag, ook haar muzikale talent laat ons niet onberoerd. Wat u nog niet wist over de leading lady van de rhythm and blues:

In 1997 steekt ze voor het eerst haar hoofd boven water, toen nog als frontvrouw van Destiny’s Child, met de hitsingle No, No, No. In datzelfde jaar hoort de wereld ook voor het eerst van ene Jay-Z. Shawn Carter, zijn echte naam, ontworstelde zich aan een verleden als drugsdealer en scoorde samen met Foxy Brown een hit met I’ll Be. Jay en Bee leren elkaar in de loop der jaren kennen, de vonk slaat over, en de showbizzmedia danken de goden op hun blote knietjes wanneer de twee een stel vormen. Ze trouwen in 2003, nadat ze eerder duetten als Bonny & Clyde ’03 en de wereldhit Crazy In Love hadden uitgebracht.

Wereldwijd liggen de muziekfans dan wel aan Beyoncés voeten, van dierenrechtenactivisten kan bezwaarlijk hetzelfde gezegd worden. Eerder dit jaar organiseerde een muziekstation een meet and greet met de superster, in het poepchique Nobu 97-restaurant in Manhattan. Fans moesten bieden via eBay. Tot Beyoncés verbijstering stelden de winnaars geen vragen over haar nieuwe album, maar vroegen ze zich af waarom ze bont gebruikt in haar nieuwe kledingcollectie. Ze haalden er ook een laptop bij, waarop te zien was hoe jonge zeehondjes afgemaakt werden voor hun huid. La Knowles stond perplex, en het duo waaghalzen werd vriendelijk doch dringend verzocht om het pand te verlaten.

Nu staat Beyoncé weer in het oog van een dierenrechtenstorm, want in een interview met het magazine Arena vertelde ze het volgende: ‘Tijdens een fotosessie voor mijn nieuwe album poseerde ik met een alligatorbaby in mijn armen. Zijn bek was dichtgeplakt – that was my bright idea. Hij was erg lief, maar ook wat kwaad omdat hij zich niet kon verdedigen.’ Een vooraanstaand bioloog schreef haar een brief waarin hij de alligatorbaby het slachtoffer van dierenmishandeling noemde. Wij zouden het eerder op lucky bastard houden.

Tribe Tweede reeks van de cultureel correcte versie van Toast Kannibaal, waarin Bruce Parry een tijdje bij primitieve stammen gaat wonen (21.10 – Canvas) Wim Helsen: Heden Soup Herhaling van de comedyshow van Wim Helsen (22.05 – Canvas) The Horse Whisperer ** Robert Redford, VS 1998. Groene jongen Redford zwakte de seksuele passie van Nicholas Evans’ gelijknamige new-agebestseller flink af om tot een epische hymne te komen op de grandeur van het Amerikaanse Westen. De nieuwe Hollywooddiva Scarlett Johansson was de toen 13-jarige revelatie van dit soms tam en lang uitgesponnen romantisch drama met imposante panorama’s van weidse prairies en onbedorven natuurlandschappen (20.35 – VT4) Félix et Lola * Patrice Leconte, FR. 2001. De eigenaar van een botsautokraam valt voor een raadselachtig en verdrietig meisje waar hij nooit vat op krijgt. Intimistisch, maar licht gekunsteld romantisch-sociaal amour fou-drama, geïnspireerd op een lied van Alain Bashung (die zelf ook een rol vertolkt), dat volledig gedragen wordt door het spel van Philippe Torreton en Charlotte Gainsbourg (01.05 – NED2) Terms of Endearment ** Robert James L. Brooks, VS 1983. Jack Nicholson steelt de show in deze tragikomische tearjerker als gewezen astronaut, bierliefhebber en playboy die achter zijn eigen-wijze en neurotische buurvrouw Shirley MacLaine aangaat, terwijl zij hopeloos in de clinch ligt met haar koppige dochter Debra Winger (21.55 – VijfTV).

(D.M.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content