Bennifer

Jennifer Lopez en Ben Affleck zijn weer samen en alles komt goed.

De feiten

Dat low waist-jeans, velours trainingspakken en Paris Hilton opnieuw hip zijn, wisten we al. Maar dat de nilliesrevival zó ver zou gaan, hadden we ook weer niet verwacht. De voorbije maanden waanden we ons opnieuw in het begin van het nieuwe millennium, toen Jennifer Lopez en Ben Affleck in 2002 uitgroeiden tot het A-listkoppel uit de hoogdagen van de doorgeslagen celebritycultuur, het pad effenden voor Brangelina, TomKat en Kimye en twee jaar later schijnbaar definitief uit elkaar gingen.

Want Bennifer 2.0 is dus wel degelijk een feit. Na maanden van speculatie over een mogelijke reünie, bevestigde Jennifer Lopez eind juli, op haar tweeënvijftigste verjaardag, haar relatie met Ben Affleck op Instagram. Het happy end van een soort docu-romcom die zich afspeelt op sociale media, waar elke ontwikkeling rond Bennifer uitvoerig wordt besproken en geanalyseerd. Ben Affleck die J.Lo’s huis verlaat. Ben Affleck en J.Lo die rondhangen met hun nieuw samengesteld gezin. Ben Affleck die een horloge uit 2002 draagt. Ben Affleck die op een jacht zijn hand op J.Lo’s achterwerk laat rusten, net als in de videoclip bij Jenny from the Block.

Het internet reageert daar nogal fel op. De memes over Bennifer zijn niet meer bij te houden. Fantheorieën steken de kop op. Er wordt fanatiek gezocht naar andere clues, die erop wijzen dat het koppel Jenny from the Block ensceneert. The Guardian interviewde experten over wanneer je al dan niet opnieuw iets met je ex kunt beginnen. Sterren als Lorde, Matt Damon en Jennifer Lawrence raken maar niet uitgepraat over Bennifer. ‘Bennifer 2.0 Is The 2000s Reboot We Needed’, kopte Buzzfeed.

Allicht heeft dat iets te maken met dezelfde nilliesnostalgie die een comeback van Friends uitlokte en Twitter een collectieve zenuwinzinking bezorgde toen de hand van Brad Pitt even op die van Jennifer Aniston lag. Misschien is er ook een portie slimme pr mee gemoeid. Maar ons enthousiasme zegt ook veel over hoe we tegenwoordig met sterren omgaan. Meer dan in 2002 lijken we hun het geluk oprecht te gunnen. Twee exen die elkaar na bijna twintig jaar opnieuw vinden. Ben Affleck, de voorbije jaren toch vooral een wandelende Sad Boy-meme, loopt er opnieuw geliefd en gelukkig bij. Bennifer is een lief, heilzaam, anticynisch verhaal vol optimisme en hoop. Of zoals het magazine Dazed het samenvat: ‘Ben raakte J.Lo’s achterwerk aan, werd verlost, en wij worden met hem verlost.’ Op een vreemde manier is dat ontroerend.

Een handige tijdlijn van Bennifer 2.0

Februari 2021 Volgens de showbizzsite TMZ beginnen Ben Affleck en Jennifer Lopez elkaar te mailen. Het begin van elke romance.

5 april 2021 Affleck noemt Lopez in een magazine de hardst werkende persoon die hij al is tegengekomen in de industrie. Dat is lief.

30 april 2021 Affleck wordt gespot aan het huis van J.Lo en rijdt rond in haar witte SUV.

10 mei 2021 Het duo blijkt een tripje naar Montana te hebben gemaakt.

23 mei 2021 Affleck is met J.Lo in Miami en draagt een horloge dat verdacht veel lijkt op het exemplaar dat hij in de videoclip bij Jenny from the Block cadeau krijgt.

24 mei 2021 Volgens bepaalde bronnen geven Affleck en Lopez elkaar een kusje in de fitness.

31 mei 2021 Bennifer knuffelt.

13 juni 2021 Bennifer wordt al kussend gefilmd op een feestje. Affleck praat er met de kinderen van Lopez. Hij drinkt Coca-Cola light. Blijkbaar is dat een belangrijk detail.

24 juli 2021 Lopez deelt een foto op Instagram waarop zij en Affleck kussen. Met andere woorden: Bennifer is ‘Instagram official’.

25 juli 2021 Affleck raakt Lopez’ achterwerk aan terwijl ze op een jacht zitten. Fans zien daarin een verwijzing naar Jenny from the Block.

26 juli 2021 Lopez draagt een gouden ketting met de naam Ben.

De trivia

– Eerder dit jaar schopte Ben Affleck het ook al tot Twitter-sensatie door zijn relatiebreuk met actrice Ana de Armas, met als dieptepunt Affleck die een kartonnen bord van De Armas in een vuilnisbak kieperde.

– Vreemd detail: Ben Affleck vormde ook een Bennifer met actrice Jennifer Garner.

– Waarom krijgen Vlaamse koppels trouwens geen bijnaam? Enkele ideëen: Sally (Sam Gooris en Kelly Pfaff), Lurt (Luc Appermont en Bart Kaëll), Frendy (Franske en Wendy Van Wanten), Papa (Pascale Naessens en Paul Jambers), Java (Jan Paternoster en Eva De Roo) en Loratje (Loredana en Patje Krimson).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content