Echtgenotes en vriendinnen interesseren hem niet. Doe Ben Roelants maar Photoshop, Apple en (serieuze) krantenkoppen.

Tijdens jouw voorbereiding voor ‘De Naaktkalender’ toevallig niet op websites voor de geile meerwaardezoeker gestoten?

Toevallig niet, neen. (Lacht) Maar ik ken wel enkele goede fotografen die naaktfoto’s op hun website hebben staan. Erik Jamar bijvoorbeeld. Of Frieke Janssens, een van de fotografen die meewerkten aan De Naaktkalender.

Tweede poging! Op de website van ‘Het Laatste Nieuws’ durven al eens pikante foto’s staan. Haal je daar je nieuws?

Ook niet! Ik verkies krantenkoppen.be omdat je daar een handig overzicht krijgt van alle kranten. Weet jij trouwens waar de HLN- rubriek WAG van de week voor staat?

‘Wives and Girlfriends’. Van voetballers meer bepaald.

Ah, bon. Geen interesse! (Lacht) Waar ik wél opgewonden van word, is de onwaarschijnlijk straffe designblog Abduzeedo.com. Ik heb er onder meer ISO50 leren kennen – de verzamelnaam voor het grafische werk van de Amerikaanse elektronicamuzikant Scott Hansen. Zijn seventiesstijl spreekt me enorm aan. Via zijn webwinkel heb ik zelfs al een aantal prints enT-shirts besteld.

Voor ‘De Naaktkalender’ heb je zelf ook naakt moeten poseren. Blij dat er zoiets bestaat als Photoshop?

(Lacht) Ik ging ervan uit dat er hier en daar wel wat vlees rechtgetrokken zou worden, maar de fotograaf zei me achteraf dat hij enkel het haar op mijn armen heeft moeten bijwerken. Blijkbaar is dat nogal bleek, en met zo’n spot erop zag ik eruit als een albino. Trouwens, op Abduzeedo.com staan eveneens uitstekende tuto-rials voor Photoshopadepten.

Zoals jij?

Ik kom altijd tot een goed resultaat, maar de manier waarop is niet altijd even proper. Misschien moet ik eens een cursus volgen. Al vind ik het wel fijn om dat allemaal zelf uit te dokteren.

Heb je dan ook een peperduur digitaal fototoestel of neem je foto’s met je gsm?

Ik heb een iPhone. Daarmee is alles gezegd, denk ik. (Lacht) Dat ding maakt waardeloze foto’s. Verder echter geen kwaad woord over Apple. Ik heb net ook mijn eerste MacBook gekocht en het is gewoon fenomenaal hoe Apple zijn producten op elkaar afstemt. Maar om op je vraag te antwoorden: ik heb een Canon 400D, zeker niet de duurste digitale reflexcamera.

Neem je daar ook naaktfoto’s mee?

Absoluut! Miet Smet, Celie Dehaene, allemaal al voor de lens gehad. (Lacht) Nu nog Dora van der Groen en ik kan tentoonstellen.

Ben Roelants presenteert samen met Saartje Vandendriessche’De Naaktkalender’ op één. Maandag is de finale. Hij geeft nu zaterdagook commentaar bij Junior Eurosong. En van maandag tot donderdag praat Ben bovendien ‘Stereo Spécial’, de avondshow van Donna, aan elkaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content