Door Annelies De Waele

Bart Klein speelt, samen met Max Thijssen, opnieuw de succesvolle jongerenvoorstelling ‘Radio Futura’ (productie Het Gevolg). Te zien op 16/1 in Turnhout (Warande, tel.014-41 69 91), op 6 en 9/2 in Borgerhout (Rataplan, tel.03-235 04 90, www.rataplanvzw.be). Voor die laatste voorstelling geven we vijf duotickets weg: tel.000-20 888 (keuzenummer 03).

Nog wat tv gezien, de jongste tijd?

Zeker. Gisteren nog heel erg genoten van Robot Wars. Een BBC-programma, maar dan in ‘The Dutch Battles’-versie. Mijn vriendin bekijkt het met rare ogen, het is een echt mannenprogramma. Een computerspelletje inderdaad, maar dan met échte robots. De nieuwe Sopranos heb ik ook gezien: dat is sowieso de aanrader van het jaar.

Je kijkt veel tv?

Inderdaad, ja. Hoewel, nu ik een open haard heb weer iets minder.

Ik zie het verband niet meteen.

Wel, een open haard is toch live tv. Vaak kan je na een avond televisie het gevoel hebben dat je niks gezien hebt. Daarom had ik, na mijn ervaringen met de eerste reeks, gezworen dat ik niet naar de tweede reeks van Big Brother zou kijken. Het is me gelukt.

Kijk je ter ontspanning, of met het werk in het achterhoofd?

Tv is voor mij meer ontspanning, nu en dan kijk ik voor een theaterstuk. Omdat ik bezig ben met iets rond de Odysseus ( Kaaislag en Sjmoucht, nvdr.) heb ik The Clash of The Titans (van pakweg 30 jaar geleden) gezien. Die valt nog heel goed te bekijken.

Vind je het medium televisie jong genoeg, of net té jong?

Het jeugdsegment is bijgesteld, en dat is goed. Vroeger was het medium echt in handen van leraars en ouden van dagen, nu is er toch Ketnet en MTV enzo, maar evengoed Zinzen. Ik denk niet dat het medium nu té jong is, nee. Voor mij althans niet.

Jouw doorbraak kwam er met ‘Onvoorziene omstandigheden’. Kijk je zelf naar dit soort improvisatieprogramma’s?

Af en toe. Al heb ik niet lang gekeken naar Comedy Cup op VT4, omdat ik ons programma gewoon beter vond. Als ik naar humor kijk, ga ik die wel heel vaak bestuderen. Met The Simpsons kan ik nog hardop lachen, en met Chris en Yves uit Man bijt hond. Met die twee mannen zou ik nog eens een theatervoorstelling rond gehandicapten willen maken, een soort herwerking van The Idiots.

‘Radio Futura’ is een theaterproductie waarin radio wordt gemaakt. Kijk je ook soms radio?

Ter voorbereiding van deze productie heb ik wel wat Top Radio en Donna gekeken. Maar het is natuurlijk nul komma nul interessant om dj’s in hun neus te zien pulken en jingles te zien draaien. Radio is geen tv, punt. Door de twee media bij elkaar te zetten, gaat de magie van de donkere kamer en het onbekende gezicht achter de stem verloren.

Op welke radio-figuren is ‘Radio Futura’ gebaseerd?

Op niemand bijzonder. Het zijn twee jonge kerels die in een schuurtje radio maken. De ene is wat naïever en opener – hij is bijvoorbeeld geïnteresseerd in een meisje dat naar de studio heeft gebeld -, de andere wat ambitieuzer. Er zijn veel toeters en bellen, maar uiteindelijk gaat het over de keuze tussen liefde en carrière.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content