Virtua Tennis 4

PlayStation 3, Xbox 360 > SEGA

GAMEPLAY8 > GRAFIEK7 > GELUID8

Achtergrond Het zijn gezellig drukke tijden voor tennisliefhebbers. Midden maart verscheen het degelijke, op realisme en tactiek mikkende Top Spin 4, deze week ligt het bewust lichtvoetigere Virtua Tennis 4 in de rekken. In vergelijking met het inmiddels vier jaar oude derde deel is er veel veranderd. Naast de vele in het oog springende grafische verbeteringen – wie over een 3D-tv beschikt kan de titel op PS3 zelfs in stereoscopisch 3D spelen – bevinden de grootste toevoegingen zich onderhuids.

Speelstijl Alle tennisspelers – ook uw zelfgecreëerde personages – beschikken over een persoonlijke speelstijl die voor- én nadelen met zich meebrengt. Bepaalde spelers zijn goed bij de opslag, anderen zijn gespecialiseerd in het meppen van harde ballen, weer anderen staan sterk bij de verdediging. Hoe meer u een persoonlijke stijl hanteert, hoe sneller het super shot-metertje zich vult. Met zo’n super shot, waartegen bijna alle weerstand nutteloos is, kunt u – wel hooguit één of twee keer per match – een indrukwekkend punt scoren. Knap is de manier waarop de stijlen van de verschillende spelers onderling uitgebalanceerd werden, zodat er zelden frustraties optreden.

PlayStation Move De consoleversie van de game is optioneel speelbaar met een bewegingsgevoelige besturing. De implementatie bij de Wii-versie lijkt nergens op, Kinect bij Xbox 360 is een stuk beter, maar het is opnieuw PlayStation Move die de meest accurate besturing biedt. Dat u zich bij het gebruik van motion controls enkel op het (terug)slaan van ballen dient te focussen, terwijl uw personage vanzelf beweegt, is soms verwarrend. Deze manier van spelen is ideaal als afwisseling, maar vervangt geenszins de standaardbesturing.

Verdict Virtua Tennis 4 is perfect voor wie naar een onderhoudende arcadevariant op de tennissport op zoek is. De wedstrijden tegen computergestuurde tegenstanders – en hun reacties – worden na een tijdje wel erg voorspelbaar. Gelukkig zorgen de talrijke leuke minigames voor voldoende afleiding en wordt dit probleem natuurlijk vanzelf omzeild wanneer u online of offline tegen andere mensen speelt. Sportpuristen zullen het door de lage graad van realisme van het totaalpakket wellicht geen bal vinden.

Win3 x Virtua Tennis mét PlayStation Move Starter Pack. Zie pagina 6.

TRAKTEERT OP KNACKFOCUS .BE

Tekst Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content