De jaarlijkse Bad Sex Award, waarin een auteur wordt bekroond voor het schrijven van een pijnlijk slechte seksscène, is weer uitgereikt. Winnaar van 2011 werd David Guterson, die in Ed King beschrijft hoe een moeder haar zoon in de douche misbruikt met – jawel – een stuk zeep. In afwachting van de verfilming alvast enkele seksscènes uit Hollywood die ook veeleer op de lachspieren dan op andere dingen werken.

MOONRAKER (1979)

Het idee om James Bond de ruimte in te schieten was op zich al belachelijk, maar de scenaristen deden er nog een schepje bovenop door de spion op het einde nog eens van bil te laten gaan met Dr. Holly Goodhead terwijl zijn ruimteschip weer in de atmosfeer komt. Onder het toeziende oog van Q bovendien, die op de vraag wat Bond aan het doen is, de situatie kalm samenvat: ‘I think he’s attempting re-entry.’

DEMOLITION MAN (1993)

Een seksscène met Sylvester Stallone in de hoofdrol is altijd een beetje grappig, maar in de sf-thriller Demolition Man verkent Sly nieuwe erotische laagten zonder zelfs zijn kleren uit te doen. Omdat fysiek contact verboden is, moeten hij en Sandra Bullock namelijk intiem worden met behulp van twee hoofdsteuntjes die hen virtueel dichter bij elkaar brengen.

CRANK (2006)

In de actiefilm Crank heeft Jason Statham een dodelijk gif in zijn lichaam, en de enige manier om te overleven is ervoor zorgen dat zijn adrenalinepeil hoog genoeg blijft. En dus kan hij op een moment van hoge nood niet anders dan zijn vriendin te nemen te midden van een overvolle markt onder luid gejuich van de omstanders. Oh ja, halverwege neemt hij ook nog zijn telefoon op.

SHOWGIRLS (1995)

Een van de beste slechte films aller tijden kon natuurlijk niet zonder een lachwekkende seksscène. Hoofdrolspelers: Kyle MacLachlan en Elizabeth Berkley die in een zwembad zodanig tekeergaan dat het een wonder mag heten dat er achteraf nog water in zit.

SHOOT ‘EM UP (2007)

De meest fantastische hilarische seksscène is echter die uit de actiefilm Shoot ‘Em Up, waarin Clive Owen tijdens een vrijpartij onderbroken wordt door enkele huurlingen die hem naar het leven staan. In plaats van recht te staan en te gaan lopen, zoals u en ik zouden doen, schakelt hij zijn aanvallers een voor een uit zonder zijn bedgenote zelfs maar even los te laten en maakt hij daarna de klus af. Ter verdediging van Owen: zijn tegenspeelster is Monica Bellucci.

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content