Tussen verbouwingen en kids door jongleert StuBrustem Ayco Duyster vlot met muziekblogs en speurt ze online naar decoratietips.

Wat is dezer dagen jouw favoriete zoekterm in Google?

Sinds ik kinderen heb, surf ik vaak naar sites rond zwangerschap. Toen ik de eerste keer zwanger was, had ik een hele hoop vragen, en dan is het wel handig dat je dat gewoon even kunt googlen. Je wordt het echter ook weer snel beu. Veel vrouwen schrijven ellenlange epistels over de kleinste kwaaltjes, ze hebben commentaar op je aanpak of je opvoedingstechniek enzovoort. Dat gaat dan weer te ver.

Waar spendeer je nog tijd online?

Meestal gebruik ik het internet voor praktische dingen of om even Facebook te checken. Ik heb nu een huis gekocht, dus doe ik wat inspiratie op voor de inrichting. Soulemama.com is een heel leuke site met mooie foto’s van een Amerikaanse vrouw die allerlei dingen in elkaar knutselt. Livios.be is ook een site waar iedereen langskomt die aan het bouwen of verbouwen is. Maar mijn favoriet is apartmenttherapy.com. Er is veel input van lezers en je krijgt tours van huizen en interieurs die mensen zelf ingericht hebben.

Je sprak over Facebook, steek je daar veel tijd in?

In het weekend sla ik wel eens een dag over, maar als ik aan het werk ben, kijk ik wel elke dag naar de updates. In mijn netwerk zitten enkel mensen die ik in het dagelijkse leven al ontmoet heb. Ik vind het handig om op de hoogte te blijven van verjaar-dagen, maar ik voeg niet zomaar iedereen toe zoals op MySpace. Dat was vroeger handig voor het programma, maar daar zijn nu andere kanalen voor die door StuBru beheerd worden.

Koop je je muziek online?

Ik koop weinig cd’s omdat ik die via het werk binnenkrijg. Vinylplaten koop ik wel graag. Die koop ik dan meestal na een optreden, dan weet ik dat het geld rechtstreeks naar de band gaat. iTunes gebruik ik ook regelmatig omdat releases daar soms eerder beschikbaar zijn dan elders en ik download ook veel via blogs. Er zijn er nu steeds meer die legale downloads aanbieden, zoals stereogum.com of pitchfork com. Ondertussen hebben zulke sites een kwaliteitslabel: er zit een team van mensen achter dat echt goed kan schrijven.

Kun je je internetaansluiting nog missen?

Onmogelijk, mijn computer is mijn werkinstrument. Alle programma’s die we gebruiken om radio te maken, werken met computers. En alles gaat zo snel. Onlangs was ik op reis en stuurde ik een postkaartje naar mijn ouders. Toen ik terugkwam, was het kaartje nog niet aangekomen. Volgende keer stuur ik wel een mail, al blijft het leuk om post te krijgen.

Je kunt Ayco Duyster als dj aan het werk zien op 27 november in Nijdrop in Opwijk en op 4 december in 4AD in Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content