21.50 – MTV

Dat namen als An en Jan kinderen niet tot uitzonderlijke daden voorbestemmen, is een wijsheid die elke zichzelf respecterende beroemdheid in het achterhoofd houdt bij het kiezen van een naam voor zijn kind. All Access zet vanavond de meest hilarische babynamen op een rijtje. Als u dacht dat Apple, Moses en Coco al een stevig jeugdtrauma konden opleveren, hou dan uw hart vast voor de volgende selectie miskleunen.

Audio Science: Voor de naam van hun eerste zoon bladerden actrice Shannyn Sossamon en vriendje maar liefst vier keer door het woordenboek. ‘Eerst wilden we hem kortweg Science noemen, maar we vreesden dat dat tot ‘Sci’ zou worden afgekort en dat lijkt te veel op Simon.’

Pilot Inspektor: Jason Lee en Beth Riesgraf lieten zich inspireren door Grandaddy’s liedje He’s simple, he’s dumb, he’s the pilot. Het briljante idee om er ‘Inspektor’ aan toe te voegen kwam van een vriend. Let vooral op de Duitse spelling.

Tu: Afzonderlijk valt Tu best wel mee, het is pas als je er papa’s achternaam bijneemt dat je ten volle beseft hoe Rob Morrow en Debbon Ayre het bedoeld hebben.

Jett: Zoon Jett is hét bewijs dat John Travolta’s liefde voor de luchtvaart groteske proporties aanneemt. Vrouwlief Kelly Preston kon verhinderen dat hij hun dochter Qantas doopte, naar de Australische luchtvaartmaatschappij.

Banjo: Actrice Rachel Griffiths en haar beau wilden ‘iets Australisch’: ‘We dachten aan cricketspelers uit de jaren 80. Banjo had ik als grap geopperd, maar het is blijven hangen.’

Kal-el: Nicolas Cage heeft de lat voor zijn zoon wel heel hoog gelegd. ‘Kal-el’ is de doopnaam van Superman.

Moxie Crimefighter: Ook de dochter van Penn (van het excentrieke goochelduo Penn & Teller) zou van paps de misdaad uit de wereld moeten helpen.

Pirate: Met Korn-zanger Jonathan Davis en pornoster Deven Davis als ouders mag de kleine Pirate zich met zijn heldhaftige naam nog gelukkig prijzen.

Nog enkele om het af te leren: Fifi Trixibell, Pixie en Peaches Honeyblossom (dochters van Bob Geldof en Paula Yates), Jermajesty (zoon van Jermaine Jackson), Denim en Diezel (zonen van Toni Braxton), God’iss Love (dochter van rapster Lil’ Mo), Moon Unit, Ahmet Emuukha Rodan, Diva en Dweezil (kinderen van Frank Zappa) en Zowie (zoon van David Bowie).

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content