Ariana Grande (24)

114 miljoen volgers op Instagram

54 miljoen volgers op Twitter

19,5 miljoen luisteraars op Spotify

Grootste hit Side to Side, 1,1 miljard keer bekeken op YouTube

In 1 lyric ‘You want a perfect picture to believe in? Then you can’t be looking for me then.’

‘Ik ben gebroken. Het spijt me zo. Vanuit de grond van mijn hart. Ik heb hier geen woorden voor.’ Dat zette Ariana Grande op dinsdag 23 mei van dit jaar op Twitter. De avond ervoor, nahaar concert in Manchester, stierven 23 mensen bij een bomaanslag.

‘Er is niets dat ik kan doen om de pijn weg te nemen of dit beter te maken’, schreef ze even later in een open brief. ‘We moeten elkaar helpen. Elkaar liefhebben. Harder zingen. Meer geduld hebben en vriendelijker zijn voor elkaar. Dat moet altijd het antwoord zijn op geweld.’

Twee weken later bezocht ze gewonde fans in het ziekenhuis. Op een benefietconcert voor de slachtoffers en hun familie deelden Justin Bieber, Katy Perry, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Coldplay en Liam Gallagher het podium met het tieneridool.

De voormalige Nickelodeon-actrice is een rolmodel voor veel tienermeisjes. Ze zette zichzelf in 2014 op de kaart met Problem, een nummer met de Australische Iggy Azalea. In hetzelfde jaar werd Bang Bang, met Jessie J en Nicki Minaj, meer dan een miljard keer bekeken op YouTube.

‘Don’t need permission, made my decision to test my limits’, zingt ze in Dangerous Woman (2016), de titeltrack van haar derde album. Tijdens de gelijknamige wereldtour projecteerde ze bemoedigende boodschappen op de schermen. ‘Zoveel van mijn fans zitten niet goed in hun vel’, aldus Grande. ‘En het is zo moeilijk om jonge mensen te bereiken. Ik weet dat ze naar mij luisteren. Dus het is belangrijk dat ik hen zeg dat ze niet alleen zijn.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content