WOODY ALLEN

met Woody Allen, Christina Ricci, Jason Biggs, Fisher Stevens, Anthony Arkin, Danny DeVito

Als slachtoffer van zelfhaat kan Woody Allen vandaag wellicht geen betere oplossing vinden dan die haat op zijn hondstrouwe publiek te richten, in de vorm van rampzalige films waarin hij zijn alter ego én alle andere naar zijn evenbeeld gemodelleerde personages met een overdosis zelfliefde injecteert. Geen andere, ooit ‘ernstig’ genomen regisseur kan steeds dezelfde, immer degraderende kladjes-van-kladjes-van-films maken, die bepaalde bewonderaars nog méér in vervoering brengen. Voor dit door Darius Khondji zonder inspiratie gefotografeerde misbaksel over een véél te oude kerel die een jongere knul begeleidt in diens liefdesaffaire, doet Allen een stapje opzij. Heeft Woody nog anything else te bieden, afgezien van het feit dat dit pas zijn tweede film (na Manhattan) in anamorfische widescreen is (een volstrekt overbodige keuze)? Bijlange niet, want de titel is de zoveelste demonstratie van zijn ironie en dus voor de fans nu al een dijenkletser.

1The Return Zie bespreking.

2François Truffaut Het Filmmuseum Antwerpen doet nog een rush tot aan de sluiting en wel met een op één na volledige retro van de grote Franse criticus/filmmaker.

3The Return of the King Jacksons hoogst bevredigende finale bezit noch de ritmische perfectie van The Fellowship, noch de bloedarme montage van Two Towers, maar wel tonnen naadloze CGI.

4Elephant Van Sants amorele, met een ero-esthetische fascinatie opgebouwde kroniek van enkele tieners op een high school time bomb.

5Zatoichi Kitano’s opdrachtfilm is toch een heel persoonlijk festijn rond de legendarische blinde zwaardvechter geworden, met tapdansen en door CGI gestileerde sublieme hak- en steekorgieën.

6Pas sur la bouche Schuldig plezier? Na La Vie est un roman en On connaît la chanson is dit Resnais’ derde muzikale excursie, op basis van een huwelijksklucht/operette uit de jaren twintig.

7In the Cut Een studie van verlangen, Campions eigengereide, ‘vrouwelijke’ adaptatie van de befaamde SM-noir, met Meg Ryan als docente die in een sordide moordzaak de flik begeert.

8Looney Tunes: Back In Action Dante neemt filmwraak op de uitverkoop van de looney tunes en maakt er een wild verwijzend, anarchistisch festijn van levensechte cartoons en cartooneske acteurs van.

9En la ciudad sin limites Zie bespreking.

10The Human Stain Zie bespreking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content