0.15 – VT4

De Amerikaanse zangeres Anastacia heeft haar naam niet gestolen. ‘Zij die zal herrijzen’ lijdt al haar hele leven aan de ziekte van Crohn en krijgt in januari 2003 de harde diagnose te horen dat ze borstkanker heeft. Maar opgeven staat niet in haar woordenboek en anderhalf jaar later staat ze in de Rotterdamse Ahoy alweer op het podium voor haar allereerste tournee. VT4 zendt dat optreden nu integraal uit: Anastacia Live at Last.

Met een acterende moeder en croonende vader lijkt Anastacia voorbestemd voor the bizz en zo wordt dochterlief naar de ‘Professional Children’s School of Manhattan’ gestuurd. Maar Anastacia doet er wat langer over dan klasgenoten Chris- tian Slater en wijlen River Phoenix om eeuwige roem te vergaren. Als jonge twintiger raakt ze niet verder dan dansen in Club MTV en de videoclips van Salt-n-Pepa: met haar kleine gestalte en vooral haar grote mond is ze niet meteen makkelijk voer voor grote platenfirma’s. Maar bij haar aantreden in MTV’s The Cut – Idool avant la lettre – in ’98 valt ze eindelijk in de smaak. De wedstrijd wint ze niet, maar als blanke zangeres met zwarte stem krijgt ze wél een platencontract.

Met haar eerste single I’m outta love heeft ze drie jaar later meteen de eerste van een hele reeks wereldhits te pakken. Ook haar debuutalbum Not that kind scheert hoge toppen. Ze raakt beroemd om haar kleurrijke brilletjes – die ze niet draagt uit een of andere modieuze overweging, maar omdat ze zonder zowat stekeblind is – én haar diepe decolletés, maar het moet gezegd, the chick can sing. En ze is een vechter, ook in haar strijd tegen borstkanker. Vijf dagen voor de operatie waarin dokters de agressieve tumor wegsnijden, neemt ze nog een clip op en tijdens haar herstel werkt ze al ijverig aan de nieuwe plaat. Dat ze nog steeds very much alive and kicking is, bewijst ze met haar wereldtournee, afgetrapt in Rotterdam. Het werd er een met veel toeters en bellen, misschien nog het best te omschrijven met de woorden die ze normaal voor zichzelf reserveert: ‘Luid. Luider. Luidst!’

The Fabulous Life of Christina Aguilera Reeks waarin de levensstijl van de rich & famous onder de loep wordt genomen. Vandaag staat Christina Aguilera centraal (19.30 – MTV).

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content