Beste nieuws van 2014: Justin Bieber werd gearresteerd (voor rijden onder invloed).

Slechtste nieuws van 2014: Justin Bieber werd weer vrijgelaten.

Beste eufemisme van 2014: Conscious uncoupling (met dank aan Gwyneth Paltrow en Chris Martin)

Het meest enthousiast onthaald in 2014:Sharknado 2.

Het minst enthousiast onthaald in 2014: de Apple Watch.

TRANEN

van emotie: Macklemore stuurt na zijn Grammywinst voor best rap een sms naar Kendrick Lamar om te zeggen dat diens Good Kid, m.A.A.d. City eigenlijk die prijs verdiende.

van het lachen: de Juggalos, de fanbase van Insane Clown Posse, klaagt de FBI aan nadat die hen had bestempeld als een gevaarlijke groepering, op het randje van het criminele. (Wanneer legt iemand eens een gelijkaardige klacht neer tegen de Directioners?)

COMEBACK IN 2014

De meest geslaagde: de Outkast-reünie op Coachella.

De minst geslaagde: het Michael Jackson-hologram tijdens de Billboard Music Awards.

3 HORRORPRENTEN DIE NÉT NIET ‘WELP’ WAREN

ZOMBEAVERS (JORDAN ROBIN)

Lustig in het wild happende zombiebevers en schaars geklede bikinibabes zorgen voor de meest voorspelbare woordspelingen, en laat clichés nu een van de weinige dingen zijn waarvan de makers van Zombeavers níét al gillend weglopen.

BAD JOHNSON (HUCK BOTKO)

Een notoire womanizer wordt geconfronteerd met zichzelf wanneer zijn penis loskomt van zijn lichaam en een menselijke gedaante aanneemt. Een B-film met een levensles, quoi.

JERSEY SHORE MASSACRE (PAUL TARNOPOL)

Onder de frappante tagline ‘you’re not the only one who wants them dead’ kwam deze zomer een horrorslasher over Jersey Shore op het zilveren scherm, met Jenni ‘J-Wowww’ Farley als producer.

Vreemdste moment voor levensbeschouwing: David Guetta op Tomorrowland. Serieus. Waarover was Guetta aan het nadenken?

Beste komische samenloop van omstandigheden: Macklemore die voor de gein eens vermomd wil optreden, in een carnavalswinkel wat willekeurige pruiken en valse neuzen bij elkaar grist en op het podium ontdekt dat hij er exact uitziet als de nazipropaganda van de vrekkige Jood, terwijl hij met Thrift Shop een nummer over zuinig zijn in kringloopwinkels brengt.

BOOTY CAMP

‘My anaconda don’t want none unless you got buns, hun.‘ De videoclip was behoorlijk plat, ja – op haar bolle bips na – maar Nicki Minaj zette met haar hit Anaconda wel de toon voor 2014. Wie geen Kont had een hoofdletter K waardig kon het afgelopen jaar evengoed op haar miezerige stuit blijven zitten. Hoewel Minaj zeker vijf gouden sterren voor inzet verdient, was haar achterwerk slechts de kers op de taart waar verschillende popiconen jarenlang slagroom voor hebben geklopt – met hun billen, als we de videoclips mogen geloven. En met name dit jaar was er een overdaad aan bilnaad.

Jason Derulo startte de zwoele zomer met Wiggle‘You know what to do with that big fat butt’ – waarna Meghan Trainor exact dat deed in de clip voor All about That Bass (als in ‘b-ass’, big ass). Jennifer Lopez kroop met opgestoken achtersteven uit het stof van de jaren negentig en lanceerde Booty, enkele weken daarop vervolledigd door een remix met Iggy Azealia én een bijbehorende net-niet-pornografische video waarin Azealia’s en Lopez’ billen zodanig tegen elkaar schuren dat ze ingeboterd moesten worden om brandwonden te voorkomen.

Kim Kardashian besloot het internet te ‘breken’ via een covershoot voor Paper Magazine waarop de onrealistische verhouding tussen haar wespentaille en pronte derrière nog eens extra in de olie gezet werd. Voor het hoogtepunt zorgde Beyoncé Knowles, die op de VMA’s een ingetogen versie van Drunk in Love bracht tegen de hypnotiserende achtergrond van goed voorziene dames die met opgeblonken billen en benen in de lucht een constante schaar- en pompbeweging uitvoerden. De wereld blijkt dertien jaar na de release van Bootilicious eindelijk ready for this jelly, maar wie denkt er in heresnaam aan de kinderen?

GETAL VAN HET JAAR

34 = het aantal celebs dat effectief wist waarom ze een emmer ijskoud water over hun afgetrainde torso kapten.

BESTE GAME OF THRONES SPOILER VAN 2014

De meest onderschatte Oscarsfoto van 2014: Benedict Cumberbatch die U2 fotobomt op de rode loper.

De meest overschatte Oscarsfoto van 2014: de Oscarsselfie van Ellen DeGeneres.

Slechtste excuus van 2014: ‘Het was bedoeld als een punkrockding’ Aldus Bono over de nieuwe U2 bij een half miljard mensen op de computer droppen na een deal met het grootste technologiebedrijf ter wereld.

Het meest geslaagde fashion statement van 2014: Macaulay Culkin draagt een T-shirt met een foto van Ryan Gosling die een T-shirt met een foto van Macaulay Culkin draagt.

Het minst geslaagde fashion statement van 2014: de vintage Westwoodhoed van Pharrell Williams. Happyyyyy!

VREEMDSTE LYRICS VAN 2014

‘My diamonds Pikachu, Pikachu! No way, I don’t wanna look at you.’

Hiphopgroep Migos bracht met Peek A Boo dit jaar een eigen variant van Young Thugs Picacho, een nummer dat Rolling Stone bij de 100 beste nummers van 2013 rekende. Voelt u zich plots ook zo oud?

NIET MEER BEROEMD IN 2014DRAKE

Talkshowhost Jimmy Kimmel stuurde rapper Drake de straat op met een supervermomming (lees: een pruik, een bril en een baard) om voorbijgangers te vragen wat ze van Drake vonden. Geen beste dag voor ’s mans ego. Started from the bottom now you’re… well, there.

JAMES VANDERBEEK

We hebben eigenlijk geen flauw idee hoe het zit met James Vanderbeek, maar dat an sich is reden genoeg om hem in dit lijstje op te nemen.

SHIA LABEOUF

Op 13 januari tweette Shia LaBeouf dat hij ‘niet meer beroemd was’. Dat statement zette hij vervolgens kracht bij op de rode loper van Nymphomaniac. Iemand kreeg vast zijn Vicodinvoorschrift niet vernieuwd.

DOOR KATRIN SWARTENBROUX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content