1 EXPO THOMAS WUNSCH: ECM COVERS

Tot 30/5, Stieglitz19, Antwerpen

Een asbak in een treinstation, de textuur van een nat trottoir of weerkaatsingen in een toevallig venster: fotograaf Thomas Wunsch zoomt in Stieglitz19 in op datgene waar u en ik voorbijlopen. De magie van de alledaagsheid der dingen.

stieglitz19.be

2 FOTOGRAFIE DANIELE TAMAGNI: GENTLEMEN OF BACONGO

Tot 5/6, Michael Hoppen Contemporary, Londen

Sigaar? Check. Wandelstok? Check. Kostuum? Check. De Italiaanse fotograaf Daniele Tamagni brengt de Congolese Sapeurs in beeld, de haute-couture-subcultuur van Afrikaanse überdandy’s.

Foto: Playboys of Bacongo.

michaelhoppencontemporary.com

3 CONCERT VILLAVIF

10/5, Fuse, Brussel

‘Het gaat ons niet om hits scoren, wij willen muziek maken die een generatie overleeft.’ Zangeres Genevive Lagravière en gitarist Willy Heroes, songschrijver voor onder meer Arno, hebben ambitie met hun nieuwste project VillaVif.

fuse.be

4 EXPO ARNO: LIFE TO THE BEAT

Tot 31/5, Fnac Gulden Vlies, Brussel

‘Die gast heeft zelfs Anton Corbijn geïnspireerd!’, aldus een trotse Arno. Fnac toont een selectie foto’s uit Danny Willems’ Life to the Beat, het meesterlijke fotoboek over le plus beau.

fnac.be

5 EVENT ORIENTAL LOVE NIGHT

14-15/5, Beursschouwburg, Brussel

De Beursschouwburg turnt zich in het kader van de Gay Pride om tot een oriëntaals salon. Verwacht een zwoel sprookje van één nacht vol liefdesgedichten, passionele verhalen en zinnelijke livemuziek uit de Arabische wereld. Foto: Ghalia Benali.

beursschouwburg.be

6 FILM FILMFESTIVAL CANNES

12-23/5, Cannes

‘Cannes lijkt andermaal een hoogmis voor de cinefilie van de harde lijn te worden’, aldus Onze Hoofdredacteur. Met onder meer The Housemaid van Im Sang-soo (foto), Poetry van Lee Chang-dong, Mike Leigh met Another Year, Woody Allen met You Will Meet a Tall Dark Stranger en Jean-Luc Godards Socialisme hebben de cinefielen het weer voor het uitkiezen dit jaar.

festival-cannes.com

7 EXPO DES JEUNES GENS MODERNES

Tot 20/6, Espace Art 22, Brussel

Espace Art 22 redt de francofone tegenhanger van de Mods van de vergetelheid. Les Jeunes Gens Modernes toonden zich hippe jonge vogels tegen de achtergrond van de Cold Wave van Etienne Daho, Taxi Girl en Polyphonic Size.

espace-art22.com

8 FESTIVAL VAART FESTIVAL

8-9/5, Leuven

Het Leuvense Artforum, fABULEUS en Depot laten een rist jonge kunstenaars hun ideeën uitwerken in een tweedaags festival. Dans, muziek, theater en performance aan de Vaartkom.

vaartfestival.be

9 FILM EURO CINE 27

9/5, UGC-bioscopen, Brussel

27 films uit 27 landen op één dag: UGC schuift zijn commerciële programmatie een dag lang opzij voor een Europese filmmarathon. Foto: A Woman’s Way (Strella) van Panos H. Koutras Griekenland.

eurocine27.eu

10 FILM KEN LOACH EN VOETBAL

Tot 8/6, Flagey, Brussel

‘Je kunt altijd van leven veranderen, maar niet van favoriete voetbalploeg.’ Van provinciaal shotten in My Name Is Joe tot de vedetten van de Premier League in Looking For Eric: voetbal is nooit ver weg in de volkscinema van regisseur en notoir Bath City-supporter Ken Loach.

flagey.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content