1 EXPO THEO VAN DOESBURG

Tot 16/5, Tate Modern, Londen

Tate Modern haalt Theo Van Doesburg in huis, de Nederlandse schilder, architect, vorm-gever, avant-gardist én stichter van De Stijl. Weet u meteen naar wie die plaat van The White Stripes vernoemd is.

tate.org.uk

2 MUZIEK A TOUCH OF NOIR / SHADES OF JAZZ ON NOIR

12/2, De Singel, Antwerpen

De Singel gaat multimedia met een experimentele mix van film noir en hedendaagse jazz. Cool cats ’n swell broads only! Foto: Rita Hayworth in ‘Gilda’. desingel.be

3 CONCERT RICHARD HAWLEY

9/2, Cactus, Brugge

Hold back the night! Richard ‘The Sheffield Sinatra’ Hawley geeft het beste van zichzelf in Brugge – Lee Hazlewood, Serge Gainsbourg en Roy Orbison zullendaarboven goedkeurend toekijken.

cactusmusic.be

4 FOTOGRAFIE POPVIEW 2010

Tot 28/2, De Noorderlicht Fotogallerie, Groningen

In de nadagen van Eurosonic zet Noorderlicht het werk van tien jonge Europese muziekfotografen in de schijnwerpers. Graham Smith, winnaar van de Lex van Rossen Award 2010, krijgt er onder meer het gezelschap van de in Gent gevormde Laurence Tarquin von Thomas en Kim Badawi (foto).

noorderlicht.com

5 FESTIVAL 60e INTERNATIONALE FILMFESTSPIELE BERLIN

11 tot 21/2, Berlijn

De Berlinale wordt zestig en verdammt als daar geen feest-editie bij hoort. De nieuwe Scorsese, de nieuwe Polanski, de nieuwe Winterbottom én Jessica Alba (foto: ‘The Killer Inside Me’) die de kaarsjes komt uitblazen: 2010 wordt een mooi jaar.

berlinale.be

6 FESTIVAL COME ON! ACTION

12 tot 21/2,Concertgebouw, Brugge

17e-eeuwse improvmet The Division Lobby, dans van Salva Sanchisop jazz van Kris Defoortof muziektheater van George Aperghis: het gloednieuwe Come On! kleurt buiten de lijntjes.

concertgebouw.be

7 FESTIVAL KULTURAMA

11-14/2, Leuven

Tuur Florizoone en vrienden in 30CC, lichtbeelden van fotograaf Marco Mertens in Tweebronnen, Artefact in het Stuk of Customs in Het Depot: zowat elk cultuurhuis in Leuven gooit zijn deuren open voor Kulturama. Het wordt weer druk in Leuven. Foto: Clark.

kulturama.be

8 CONCERT GHINZU

6/2, Vorst Nationaal, Brussel

Er gingen honderdduizend exemplaren van hun Blow over de toonbank, ze verkochten de Zenith in Parijs in geen tijd uit en ze mogen foekin’ Iggy Pop tot hun fanbase rekenen. Tijd om eens over de taalgrens heen te kijken, dachten wij zo.

vorstnationaal.be

9 FILM WES ANDERSON

6 tot 28/2, Cinematek, Brussel

‘That’s the last time you put a knife in me, y’hear me?’ Cinematek offreert hetvolledige oeuvre van de onvolprezen Wes Anderson, van Bottle Rocket over The Royal Tenenbaums (foto) tot The Darjeeling Limited.

cinematek.be

10 FESTIVAL ANIMA

12 tot 20/2, Brussel

De première van Adam Elliots waanzinnige Mary and Max (foto), een special rond Chinese animatie of de niet te versmadenAnimeernacht: Anima maakt zich op voor editie 2010.

anima2010.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content