1. FESTIVAL KINDERFILMFESTIVAL FILEM’ON

1-8/11, Cinema Nova, Brussel

Cinema Nova voorziet voor het derde jaar op rij de ukkies in hun cinematografische behoeften. Snotneuzen vanaf twee jaar krijgen er onder meer Le sortilège des trois lutins, Panique au village en De avonturen van Meneerke Papier op hun bord.

Foto: Astons stenar.

nova-cinema.be

2. BEURS BOEKENBEURS

31/10 tot 11/11, Antwerp Expo, Antwerpen

Juicht, vrienden van de literatuur, want het jaarlijkse boekenfestijn trekt zich weer op gang. Een poëziemarathon, De Nachten Talkshow en signeersessies van Herman Brusselmans, Tom Lanoye en Mark ‘Pasmans’ Tijsmans: het wordt weer een mooie literaire herfstvakantie.

boekenbeurs.be

3. FESTIVAL RaZoR REEL FANTASTIC FILM FESTIVAL

2-8/11, Brugge

Met cultfilms, b-movies, sciencefiction, gore, trash, fantasy en anime op de affiche, hoeft u niet te schrikken als u de komende week in Brugge wat vreemde geluiden hoort. Het zijn hoogdagen voor de liefhebbers van de genrefilm op het Razor Reel Fantastic Film festival. Foto: Splintered

razorreel.be

4. FILM 60 JAAR CHINESE FILM

1/11 tot 30/12, Cinematek, Brussel

Van Eight Thousand Li of Cloud and Moon uit 1947 tot Hero uit 2002, van verborgen pareltjes tot cuttingedgecinema en van isolatie tot wereldfaam. Cinematek brengt een overzicht van zestig jaar Chinese film. Foto: Gong Li in ‘Raise The Red Lantern’.

cinematek.be

5. CONCERT MAYER HAWTHORNE

6/11, Het Depot, Leuven

Justin Timberlake is er gek van, Mark Ronson noemde hem ‘ fucking good‘ en wij vinden zijn debuut A Strange Arrangement de beste retroplaat van het jaar. Mayer Hawthorne brengt opperbeste soul in een strak pak.

hetdepot.be

6. CONCERT BIG NEXT

31/10, Minnemeers, Gent

Democrazy en Vooruit showcasen vijf bands op de rand van de doorbraak. Superlijm, Hallo Kosmo, Louisa’s Daughter, Boston Tea Party (foto) en Roadburg, oftewel het geluid van de toekomst.

vooruit.be

7. FESTIVAL DE NACHTEN

5-7/11, deSingel, Antwerpen

De Nachten geht Berliner, twintig jaar na de muur – en wel met Berlijnse minimal van Apparat (foto), een docu over de Pruisische technoscene en Tom Lanoye over Berlijn. Ausgezeichnet!

denachten.be

8. FESTIVAL SINNER’S DAY

1/11, Ethias Arena, Hasselt

Nog één keer mogen de dertigers hun zwarte T-shirt uit de kast halen en donkere oogschaduw opsmeren. Front 242, Gary Numan, Anne Clark, Gang of Four en The Human League (foto) hebben niets liever. Oh, nostalgie!

sinnersday.com

9. FILM ALFRED HITCHCOCK

1/11 tot 31/12, Cinematek, Brussel

Cinematek brengt hulde aan The Master of Suspense met een nagenoeg volledige retrospectieve van meer dan vijftig films, lezingen over ’s mans band met architectuur en beeldende kunst én een overzicht van de Berlijnse films die hem inspireerden.

cinematek.be

10. CONCERT THE NEW RADIO KINGS.BETWEEN THE DEVIL AND THE DEEP BLUE SEA

31/10, Handelsbeurs, Gent

El Tattoo Del Tigre heeft nauwelijks opgehouden te bestaan en Pieter Embrechts en Thomas de Prins hebben alweer een nieuw project klaar. Met swing, soul, crooners, standards en boogaloo brengen The New Radio Kings de fifties weer tot leven.

handelsbeurs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content