AGENDA za 31 JULI- vr 6 AUGUSTUS

1. EXPO FAKE!

Tot 22/8, Kruidentuin, Stadspark, Aalst

Een reuzeneend, metershoge rubberlaarzen of een betonmolen in mahoniehout: Aalst is een zomer lang in de ban van Fake!, een expo op de wip tussen werkelijkheid en schijn. Met werk van onder meer Wim Delvoye, Jan De Cock en Loek Grootjans.

aalst.be

2. FESTIVAL LOKERSE FEESTEN

30/7 tot 8/8, Lokeren

Wu-Tang Clan! Dizzee Rascal (foto)! Admiral Freebee! Dinosaur Jr! Public Enemy! Air! M.I.A.! Paul Weller! Roxy Music! Weet u meteen waar wij de komende tien dagen doorbrengen. lokeren.be

3. FESTIVAL FILMFESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM LOCARNO

4-18/8, Locarno, Zwitserland

Locarno begint aan zijn jaarlijkse filmfeest aan de Lago Maggiore, met ook nu een Belgische vertegenwoordiging – met dank aan Vanja D’Alcantara’s Beyond the steppes en Alex Stockmans Pulsar. pardo.ch

4. FESTIVAL MUZIEKFESTIVAL DRANOUTER

5-8/8, Dranouter

Dranouter heeft de folk dan wel uit zijn naam laten vallen, het festival programmeert als vanouds fantastisch met onder meer Baloji, Dez Mona (foto), Tindersticks, dEUS, Tom McRae, Solomon Burke en The Pogues op de affiche.

festivaldranouter.be

5. FOTOGRAFIE ONE MINUTE AFTER

Tot 28/8, K-NAL, Brussel

Eén minuut na hun optreden fotografeerde Olivier Donnet bands als Gossip (foto), Ghinzu, The Drums en Aeroplane. Het resultaat laat zich bekijken in de Brusselse K-Nal. k-nal.be

6. THEATER #TAZ 2010

29/7 tot 7/8,

Oostende

Curatoren Michael De Cock (’t Arsenaal) en Frank Vaganée (Brussels Jazz Orchestra) mochten dit jaar hun stempel drukken op Theater aan Zee. En het moet gezegd: met namen als Sioen Takes It To Motown, FC Bergman, Stephan Vanfleterens Aller/Retour, Arend Pinoy en veel, veel meer belooft het weer een uitstekende editie te worden.

theateraanzee.be

7. FILM VERLOS DE GEKKEN

Tot 14/9, Arenberg, Brussel

Matti da slegare! Oftewel: ‘Verlos de gekken!’, naar de gelijknamige film van Marco Bellocchio. Van One Flew Over the Cuckoo’s Nest tot San Clemente: Ecran Total duikt in de wereld van de geesteszieken.

arenberg.be

8. FESTIVAL PLEINOPENAIR

30/7 tot 11/8, Esplanade Museum Natuurwetenschappen, Lainé Square, Brussel

PleinOPENair zet voor de 12e keer zijn schermen op, met een nieuwe reeks onuit-gegeven en zeldzame films op al even onuitgegeven en zeldzame locaties in Brussel. En ook nog eens geheel gratis!

nova-cinema.org

9. FILM JAZZ AT THE MOVIES

5/8 tot 26/8, Cinema Zuid, Antwerpen

Ascenseur pour l’échafaud, Anatomy of a Murder of Odds Against Tomorrow: zonder de soundtracks van respectievelijk Miles Davis, Duke Ellngton en John Lewis zouden ze nét iets minder onsterfelijk geworden zijn. Cinema Zuid zet de grootste jazzklassiekers nog even op een rij.

cinemazuid.be

10. FILM ITALIAN SUMMER

Tot 27/8, Cartoon’s, Antwerpen

Cartoons kleurt elke vrijdag groen, wit en rood. Een fijne selectie hedendaagse Italiaanse cinema met onder meer Silvio Soldini’s Cosa voglio di più (foto) en Marco Bellocchio’s Vincere.

cartoons-cinema.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content