Agenda : za 30 okt- vr 5 nov

1 LITERATUUR BOEKENBEURS

31/10 tot 11/11, Antwerp Expo, Antwerpen

Een eindeloze lijst signeersessies, een rist kookdemonstraties en – niet te vergeten – ook een hele hoop boeken: het jaarlijkse festijn voor de papierliefhebber is weer aangebroken. Mis ook het dagelijkse Knack Uur van de Literatuur niet.

boekenbeurs.be

2 CONCERT MIEK & ROEL

30/10, Handelsbeurs, Gent

Miek en Roel zijn 45 jaar samen en vieren dat in het gezelschap van Jean Blaute, Eva De Roovere en Roland. Oldschool liedjes-zangers in het Nederlands.

handelsbeurs.be

3 FESTIVAL RAZOR REEL FANTASTIC FILM FESTIVAL

31/10 tot 6/11, Brugge

Van Nederlandse horror met De Goedheilig Man in Sint tot 3D-grindhouse in Big Tits Zombie (foto) – inspirerende titel overigens. Razor Reel heeft weer een fantastisch programma voor u klaarstaan.

razorreel.be

4 CONCERT modular night

30/10, Libertine/Supersport, K-nal, Brussel

K-Nal heeft het hipste dancelabel van Australië en ver daarbuiten te gast: Modular, oftewel de firma achter Klaxons, Robyn en Cut Copy. Worden op het podium verwacht: The Swiss, het zijproject van Empire of the Sun, en label-remixers Jacques Renault en Villa.

libertinesupersport.be

5 FESTIVAL/LITERATUUR DE NACHTEN

5-6/11, deSingel, Antwerpen

Een nieuw muziek- en literatuurpodium in een gloednieuwe deSingel: tijd om u weer op te maken voor De Nachten. Met onder meer Annelies Verbeke vs Venus in Flames, The Field, Balthazar, Amatorski, Broken Glass Heroes, The Chap (foto) Jeroen Olyslaegers, Joost Vandecasteele, Peter Verhelst en Bart Moeyaert.

denachten.be

6 FESTIVAL NORWAY NOW

1/11 tot 24/5/11, Bozar, AB, VK, Cinematek, Brussel

De foto-expo True Norwegian Black Metal, een concertenreeks van het eigenzinnige Rune Grammofon-platenlabel, de docu This Is Motorpsycho en nog: vier Brusselse cultuurhuizen laten een half jaar lang hun licht schijnen op de eigenzinnige Noorse cultuur.

(Foto: jone el grande, Rune Grammofon)

bozar.be

7 FESTIVAL OPEN ARCHIVE #2

30/10 tot 11/12, Brussel

Zes weken lang brengt Open Archive #2 de tendensen in beeld- en mediacultuur in kaart. Een dansvoorstelling met twee jukeboxen in de hoofdrol, de fantasmagorieën van kunstenaar Nicolas Provost en veel, veel meer. (Foto: Boris Lehman, Tentatives Décrire,1989-2005)

argosarts.org

8 FESTIVAL 11E Cinéma Meditarréen

5-13/11, Botanique, Brussel

Botanique maakt plaats voor de 11e editie van Cinéma Meditarréen, dat een pak films, tentoonstellingen en concerten offreert van op de kusten van het kruispunt van Azië, Europa en het Midden-Oosten. Alleen al omdat er méér is dan de Amerikaanse film. (Foto: Sumo)

cinemamed.be

9 FILM INGRID BERGMAN

1/11 tot 25/12, Cinematek, Brussel

Here’s looking at you, kid! Cinematek blikt terug op de bewogen carrière van Ingrid Bergman, de vrouw die in Casablanca de mooiste traan ooit op het scherm wegpinkte. Zo maken ze ze niet meer, mijnheer.

cinematek.be

10 EVENT NACHT VAN DE RECLAME

5/11, Vooruit, Gent

Zes uur lang de meest geniale reclamespots van over de hele wereld, aan elkaar gepraat door Gunter Lamoot: De Nacht der Reclamevreters brengt zijn jaarlijkse hulde aan wat u en wij doorgaans doorspoelen. Wij geven 10 duotickets weg. Zie pagina 6.

nachtvandereclame.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content