Agenda : za 30/4 – vr 6/5

© GF©FLORIS DEERENBERG

1. FESTIVAL KUNSTENFESTIVALDESARTS

6-28/5, diverse locaties, Brussel

Vijftien Brusselse theaters en kunstencentra zetten voor de zestiende keer hun deuren open voor een kosmopolitisch stadsfestival. Staan op het programma: Jan Decortes The Indian Queen, Factory 2 van de Poolse theaterlegende Krystian Lupa, Richard Maxwells country-opera Neutral Hero en veel, veel meer. (Foto: Tales Of The Bodiless, Eszter Salamon)

kfda.be

2. FOTOGRAFIE WIM WENDERS. PLACES STRANGE AND QUIET

Tot 17/5, Haunch of Venison, Londen

‘Ik heb een ingebouwd kompas dat me naar de vreemdste plaatsen brengt.’ Wim Wenders toont in Places Strange and Quiet zijn favoriete plekken van Brazilië tot Berlijn in een eigenzinnige fotoreeks op reuzengroot formaat.

(Foto: Street Corner, Butte, Montana 2003) – haunchofvenison.com

3. FILM/LITERATUUR HARUKI MURAKAMI. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW

3/5, Bozar, Brussel

Bij de release van Norwegian Wood staat Bozar stil bij hét literaire fenomeen van de laatste jaren: Haruki Murakami. De filmpremière én een panelgesprek met onder meer Saskia De Coster en vertaler Luk Van Haute. – bozar.be

4. FESTIVAL VAARTFESTIVAL

5-7/5, Molens van Orshoven, Leuven

Het Leuvense fABULEUS en Artforum slaan de handen in elkaar om jonge makers hun eigen artistieke ideeën te laten uitwerken. Negen voorstellingen uit de onderstroom van jong talent. (Foto: ‘No More rock ’n roll/ No more poetry’)

vaartfestival.be

5. FESTIVAL INTIMATE STRANGERS #4

4-7/5, Vooruit, Gent

Voor de vierde editie van haar Intimate Strangers viel het oog van choreografe Meg Stuart op Gent, waar ze zich vier dagen in de Vooruit mag installeren. Een minifestival met onder meer de cross-overdansvoorstelling The Fault Lines (foto) en de dernière van haar solo Blessed.

vooruit.be

6. FESTIVAL OPEN DOEK

29/4 tot 8/5, Utopolis, De Warande, Turnhout

Onder het goedkeurende oog van meter Tine Van den Brande en peter Martin Heylen gaat Open Doek weer van start. Een tiendaags festival met de beste recente wereldcinema, een fototentoonstelling van Lieve Blancquaert en een focus op Argentinië. (Foto: Sangre de Virgines)

opendoek.be

7. BEURS ANTWERP SCI-FI FANTASY & HORROR CONVENTION

1/5, Antwerp Expo

‘It’s a convention, Jim, but not as we know it!’ Antwerp Expo organiseert zijn eerste grote event voor liefhebbers van sciencefiction, fantasy en horror. Radio Modern trapt de avond voordien het feest op gang tegen een achtergrond van vintage horrorprojecties.

antwerpconvention.be

8. FILM CINEMA CANTABILE

1-30/5, Cinematek, Brussel

Een woordeloze Maria Callas in Pasolini’s Medea, Mario Lanza als de gevierde tenor in de biopic The Great Caruso en de castraat Farinelli in de gelijknamige film van Gérard Corbiau (foto): naar aanleiding van de Koningin Elizabethwedstrijd screent Cinematek twintig eigenzinnig opera’s.

cinematek.be

9. FESTIVAL ROOTS & ROSES

1/5, Lessen

Stilaan een voorjaarsklassieker van het festivalseizoen: Roots & Roses, pal op de taalgrens tussen Ath en Geraardsbergen. Het beste van de hedendaagse blues en rock met Triggerfinger, David Eugene Edwards, The BellRays (foto), The Sore Losers, The Jim Jones Revue en het onvolprezen Giant Sand.

rootsandroses.be

10. EXPO GROUND. RYOICHI KUROKAWA

Tot 15/8, Gare Saint Sauveur, Rijsel

De Japanse videokunstenaar Ryoichi Kurokawa ging aan de slag met de beelden van Daniel Demoustier, Belgisch cameraman tijdens de Arabische revolutie in Egypte en Libië. Een reflectie over oorlog in beeld en geluid. – lille3000.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content