1. concert too tangled

3/6, Café de Walvis, Brussel

Het Belgische antwoord op The Kills en The Raveonettes is gearriveerd, en het heet Too Tangled. De messcherpe garagerock van Roeland Vandemoortele en partner-in-crime Eva Buytaert krijgt u nu nog gratis.

tootangled.be

2. FOTOGRAFIE METAMORPHOSES. GéRARD RANCINAN

Tot 5/6, Galerie Valérie Bach, Brussel

‘Er is geen verschil tussen een kunstenaar uit de 15e eeuw en een van nu.’ Fotograaf Gérard Rancinan interpreteert Oude Meesters tot een bijtende commentaar op de samenleving van vandaag.

galerievaleriebach.com

3. LITERAIR FESTIVAL

DE STAD VAN ELSSCHOT

29/5 tot 31/10, Antwerpen

Precies vijftig jaar geleden is Willem Elsschot overleden. De Scheldestad brengt hulde aan zijn grootste schrijver met een

volbloed literair en cultureel festival, inclusief een groot overzicht van zijn oeuvre.

destadvan-elsschot.be

4. FOTOGRAFIE

MCDERMOTT & MCGOUGH 3/6 tot 3/7, Galerie Jérôme de Noirmont, Parijs

What You Mean To Me heet de eerste kortfilm van kunstenaarsduo McDermott en McGough. Staat u te wachten: een dertien minuten durende noir gesitueerd in de Grote Depressie met knipogen naar Alfred Hitchcock en Fritz Lang. Foto: Filmstill uit ‘Mean To Me’ 1936-2010.

denoirmont.com

5. FILM

CARL THEODOR DREYER

3/6 tot 30/6, Cinematek, Brussel

Robert Bresson, Stanley Kubrick of Andrej Tarkovski: zonder ene Carl Theodor Dreyer zou hun cinema er nooit hetzelfde hebben uitgezien. Van The President uit 1919 tot Gertrud uit 1964: een overzicht van ’s mans carrière. Foto: La passion de Jeanne d’Arc, 1928. cinematek.be

6. ROCK/FOTOGRAFIE

OLIVIER DONNET. WHATEVER

Tot 20/6, L’Eden, Charleroi

Supergrass, Sonic Youth, The Gossip of Method Man: fotograaf en autodidact Olivier Donnet stelt zijn rock-fotografie tentoon in het Charleroise L’Eden. Wha’ever.

pba-eden.be

7. FILM JAMES AND THE GIANT PEACH

2/6, Cinematek, Brussel

‘Why don’t skeletons play music in church? Because they got no organs.’ Regisseur Henry Selick recreëert met live-action en stop-motion het universum van Roald Dahl, een wereld waarin volwassenen akeliger zijn dan monsters en kinderen vooral níét mogen gehoorzamen om te overleven.

cinematek.be

8. MUZIEKFILMS OUT LOUD!

2/6 tot 24/6, Beursschouwburg, Brussel

Jonathan Caouettes All Tomorrow’s Parties, Scott Walker: 30th Century Man en concerten van Mary & Me en Tape Tum: de Beursschouwburg kleurt geheel gratis de nachtelijke sterren-hemel met acht rockumentaries en evenveel dakconcerten.

Foto: Taqwacore: The Birth Of Punk Islam.

beursschouwburg.be

9. CONCERT

MOTORPSYCHO + MADENSUYU + RADICAL SLAVE

30/5, AB, Brussel

Exact twintig jaar na hun debuut staan de Noren van Motorpsycho (foto) – immer zwalpend tussen psychedelische heavy metal en lo-fi indie – weer in ons land. In de AB laten ze zich vergezellen door livebom Madensuyu en Radical Slave, het no wave-project van Dirk Swartenbroekx en Mauro Pawlowski.

abconcerts.be

10. PARTY

LOS NINOS PARTY

29/5, Recyclart, Brussel

’t Is feest! ’t Is feest! Feestcollectief Los Ninos bestaat zes jaar én een dag en viert dat in stijl met het Belgische debuut van Esser (foto), de donkere glamour van Sabotage en het Franse Downtown Athletic Club.

recyclart.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content