7 FOTOGRAFIE WEEGEE

30/11 tot 10/1/10,Michael Hoppen Gallery, Londen

‘It’s a crime to take pictures this good.’ Michael Hoppen Gallery haalt het vroege werk van Weegee – alias Arthur Fellig – naar Londen. De iconische persfotograaf was tussen de jaren 30 en 60 steeds op de juiste plek op het juiste moment en legde het leven in New York vast in grauw zwart-wit. Foto: Ball at The Astor.

michaelhoppengallery.com

8 FILM ANIMAZATERDAG: PERZISCHE VERHALEN

28/11, Flagey, Brussel

Een boer en zijn koe, een koppige rups, een jaloerse raaf en een avontuurlijke appel: Animazaterdag gunt de kinders een blik op de Iraanse animatie.

flagey.be

1 CONCERT TOUT PARTOUT 15 YEARS

28-29/11, Botanique, Brussel

Boekingskantoor Toutpartout bestaat vijftien jaar en viert dat met een tweedaagse bezetting van de Botanique. Opperbeste indie met Joe Gideon & The Shark, Scout Niblett, The Black Heart Procession, Hank & Lily (foto) en vele anderen.

botanique.be

2 FESTIVAL 15E INTERNATIONAAL KORTFILMFESTIVAL LEUVEN

28/11 tot 5/12, Kunstencentrum STUK, Leuven

Een showcase van het grootste filmtalent uit binnen- en buitenland: het vijftiende Kortfilmfestival van Leuven toont u de regisseurs van morgen. Foto: Land Of The Heads van Cédric Louis.

kortfilmfestival.be

3 CONCERT NAOMI SHELTON AND THE GOSPEL QUEENS

3/12, AB Club, Brussel

Debuteren op je zesenzestigste: het is niet iedereen gegeven. Naomi Shelton and The Gospel Queens is de nieuwste soulsensatie van Daptone Records. Hun debuut ‘ What have You Done, My Brother?’ klinkt warm en zweterig. Benieuwd wat dat geeft in de kleine Club van de AB!

abconcerts.be

4 party/CONCERT WERELDAIDSDAG

Party: 28/11, Horta Gallery, Brussel / Concert: 1/12, De Roma, Antwerpen

De zaterdag vóór Wereldaidsdag organiseert Los Ninos in Brussel een benefietparty met dj’s Optimo, Spacid, The Michael , Ricky Corazon en een liveoptreden van Feral – aka Mc Kinky (foto). De dag zelf spelen Sioen, Raymond Van het Groenewoud, Zap Mama, Tim Vanhamel en vele an-deren in Antwerpen een concert ten voordele van aidsweeskinderen in Zuid-Afrika. Goede muziek voor een goed doel: uw tickets moesten al gekocht zijn.

losninos.be

wereldaidsdag.be

5 FILM WOMEN IN PRISON FILM

4/12 tot 11/12, Cinema Nova, Brussel

De nieuwe rekruut, de sadistische gevangenisdirectrice, het hoertje met het gouden hart en de lesbische bewaakster: Cinema Nova zoomt in op wat ons favoriete subgenre binnen de exploitation cinema moet zijn: de ‘Women In Prison’-film. ‘Their bodies were caged, but not their desires!’

nova-cinema.org

6 FILM JONGE FILMFANS: LA BELLE ET LA BÊTE

29/11, Cinematek, Brussel

Lang voordat Disney het tweetal in potlood en pen vatte, had Jean Cocteau de schone en het beest al naar het grote scherm gebracht. Vermeerachtige fortiesfantasy met Jean Marais als het zwaarbehaarde bête.

cinematek.be

9 MUZIEK TRADITIONAL VOICES

4-6/12, Bozar, Brussel

Bozar leidt u drie dagen lang doorheen het gevarieerde muzieklandschap van China. Van Herfstmeditatie in het boudoir met het Hong Kong Chinese Orchestra Ensemble tot de opera van Tang Xianzu’s Dream on Dreams.

bozar.be

10 FESTIVAL/CONGRES WINTERKAMP

3/12, Campo Victoria, Gent

Winterkamp slaat zijn tenten op in Campo Victoria voor een festival over jeugdcultuur. Expo, debat, concert, lezingen én een hutsepotkraam over ‘jonge creatievelingen als cultuur-dragers’.

winterkamp.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content