1 FOTOGRAFIE DAGUERREOTYPIEËN UIT NEDERLANDS BEZIT

Tot 31/5, Nederlands Fotomuseum, Amsterdam

Honderd vijftig jaar nadat Louis Daguerre de mensheid de fotografie schonk, zocht het Nederlands Fotomuseum de eerste plaatjes – daguerreotypieën, voor de kenners – bijeen. Onder de noemer Alles is ijdelheid presenteert de expo fotografie uit de tijd dat Flickr nog niet bestond.

nederlandsfotomuseum.nl

2 FILM CYCLUS SEAN PENN

2-30/4, Cinematek, Brussel

Cinematek brengt hulde aan Oscarwinnaar Sean Penn met een compleet overzicht van ’s mans oeuvre. Bad Boys, The Indian Runner, Carlito’s Way, 21 Grams, Into The Wild en veel meer, speciaal voor jullie ‘ commie homo-loving son of guns‘.

cinematek.be

3 STRIPS BELGISCH STRIPVERHAAL:EEN KRUISBESTUIVING

Tot 30/6, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Brussel

Brussel stript in 2009, en dus mocht een toptentoonstelling niet uitblijven. Een overzicht van honderd jaar stripverhaal, gegidst door twintig hedendaagse Belgische auteurs als Jean Van Hamme, Johan De Moor en Herr Seele.

fine-arts-museum.be

brusselscomics.be

4 FOTOGRAFIE THE BEATLES EXHIBITION

Tot 30/6, Movieum, County Hall, Londen

The Movieum, het Museum van de Britse Film, brengt de Beatlemania in beeld met een fotografietentoonstelling over de Fab Four en hun filmerfenis. Van A Hard Day’s Night tot Yellow Submarine: The Beatles in the pictures.

themovieum.com

5 FOTOGRAFIE JIMMY KETS LAS VEGAS BLUES

Tot 26/3, Stieglitz19, Antwerpen

Fotograaf Jimmy Kets trok naar Las Vegas en legde met zijn camera de neonverlichte suburbs van de entertainmentbusiness vast. Las Vegas Blues toont zijn visie op de Amerikaanse droom.

stieglitz19.be

6 JAZZ JEF NEVE GROOVE THING

1/4, AB, Brussel

Dancing is not forbidden, wiggling might be unavoidable‘, waarschuwt Groove Thing, het funky project van de Belgische jazztrots Jef Neve. En gelieve in de maat te klappen: het concert wordt live geregis- treerd en op cd gezwierd. abconcerts.be

7 CONCERT GRANDMASTER FLASH

3/4, Het Depot, Leuven

The Bridge: Concept of a Culture is de eerste plaat van Grandmaster Flash in twintig jaar, en om dat heuglijke feit te vieren, bouwt de grootvader van de hiphop een feestje in uw buurt. Ba-Dop-Boom-Bang! hetdepot.be

8 FESTIVAL MADE IN EUROPE FILM FESTIVAL

Tot 29/3, Maastricht

Het is al wel vaker gezegd, maar het gaat goed met de Belgische cinema. En dat is ook buiten onze landsgrenzen doorgedrongen: Made In Europe Film Festival pakt uit met een heuse Belgenspecial met onder meer Aanrijding in Moskou, Le Silence de Lorna, Unspoken en élève libre (foto). Bienvenue chez les B’lges!

madeineuropefilmfestival.eu

9 EVENT LITERAIRE LENTE – ZOGEZEGDIN GENT

3/4, Vooruit, Gent

De literaire voorjaarsoogst is weer binnengehaald. Zogezegd in Gent vertelt u gaarne waaraan de lustige lezer zich dit jaar mag verwachten, en doet dat bij monde van onder meer Bart Moeyaert, Peter Verhelst en Jan Mulder. boek.be

10 PODIUM LA VERSION CLAUS

3-5/4, Flagey, Brussel, daarna op tournee in Vlaanderen

Journalist Mark Schaevers samplede vijftig jaar Hugo Claus-interviews, waarna acteur Josse De Pauw er zijn versie van de man uit distilleerde. Een eerbetoon aan een van Vlaanderens grootste schrijvers, een jaar na zijn dood.

toneelhuis.be flagey.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content