1. CONCERT FOREST & FRIENDS

3-4/6, Vorst Nationaal, Brussel

Vorst Nationaal bestaat veertig jaar en viert dat zoals het een rocktempel betaamt. Een indrukwekkende concertavond met Vive La Fête, Hooverphonic, Saule (foto), The Van Jets, The Tellers, The Bony King of Nowhere, Broken Glass Heroes en veel meer.

Win 15 duotickets voor 3/6. Zie pagina 6.

vorstnationaal.be

2. EXPO JAN VAN DER VEKEN

4/6, Petit Papiers, Parijs

Gents illustrator Jan Van Der Veken, leerling van Ever Meulen en qua stijl verwant aan de Klare Lijn, werkt voor een rits kranten en tijdschriften, ontwerpt affiches en boekomslagen en is vooral bekend van zijn coverillustraties voor The New Yorker. Een 70-tal originele tekeningen staan tentoon op de retrospectieve in Parijs.

petitspapiers.be

3. PARTY LOS NINOS

28/5, Recyclart, Brussel

Feestcomité Los Ninos bestaat zeven jaar en viert dat – of wat had u verwacht? – met een spetterende party. Komen de kaarsjes uitblazen: elektroswingers Punk Bunny (foto) en Black Barbie, Kompact Records-held Justus Köhncke en de snoeiende elektro van Mystery Jets. recyclart.be

4. EXPO STAGE ME OUT. ELODIE CHAPUIS

Tot 19/6, Hunting and Collecting, Brussel

The Kills (foto), Franz Ferdinand, The Drums, Razorlight, Florence and The Machine, Iggy and The Stooges: zowat alle groten van de rock werden door de Franse fotografe Elodie Chapuis vastgelegd, zij het dat haar concertbeelden nét iets anders zijn. De essentie van livemuziek in zwart-wit.

huntingandcollecting.com

5. FILM JIM JARMUSCH. RETROSPECTIEVE

1-30/6, Cinematek, Brussel

‘De schoonheid van het leven zit in de kleine details, niet in de grote gebeurtenissen.’ Van Stranger Than Paradise tot The Limits of Control: een nagenoeg volledige retrospectieve van de eigenzinnige, minimalistische cinema van Jim Jarmusch. (Foto: Mystery Train)

cinematek.be

6. FILM AEOA DANISH FILM FESTIVAL

27-29/5,

Styx, Brussel

Wild van The Killing, Von Trier of Anders Thomas Jensen en op zoek naar meer? AEOA – oftewel die drie Deense letters die u niet kan uitspreken – toont zes recente Deense filmparels die niet of nauwelijks in ons land vertoond zijn. (Foto: Aching Hearts, Nils Malmros)

dkibenelux. org

7. EXPO MONUMENTA: ANISH KAPOOR

Tot 23/6, Grand Palais, Parijs

Monumenta nodigde de Indiaas-Britse topkunstenaar Anish Kapoor uit om zijn ding te doen met de 13.500 vierkante meter van het Grand Palais. Resultaat: Leviathan, een kunstwerk zo monumentaal dat wij niet eens proberen het te beschrijven. Gaat u vooral zelf zien.

grandpalais.fr

8. FILM HOWARD HAWKS

Tot 20/6, Cinematek, Brussel

Voor wie het nog niet door heeft, probeert Cinematek in vier films het meesterschap van Howard Hawks te bewijzen. Verwacht u aan de Bogie-klassiekers To Have And Have Not (foto) en The Big Sleep, de sublieme western Rio Bravo en het heruitgegeven Sergeant York.

cinematek.be

9. EXPO GRAFFITI NEW YORK 80’S

27/5 tot 20/7, Galerie Jérôme de Noirmont, Parijs

Van Basquiat over Keith Haring tot Fab 5 Freddy en Dondi White: Galerie Jérôme de Noirmont showcaset de New Yorkse graffitibeweging en zijn voorgangers. Maak kennis met de creatieve exuberantie van de jaren 80.

(Foto: Rammellzee, ‘Equation Note! Namid Foe, Rare Square’, 1986)

denoirmont.com

10. EXPO BENOÎT VAN INNIS: VLAGGER

Tot 14/8, Arentshuis, Brugge

Kunstenaar Benoît van Innis mocht twintig nieuwe vlaggen ontwerpen voor de Brugse winkelstraten. Vlagger toont de ontwerpen én ander schilder- en tekenwerk van de Bruggeling. (Foto: Jacques Brel)

museabrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content