Agenda: za 27 augustus > vr 2 september

5

5. FILM: 9/11

1/9 tot 29/10, Flagey, Brussel

Een decennium na de aanslagen op de Twin Towers kijkt Flagey naar wat de filmindustrie met dat grote trauma heeft gedaan. Met onder meer Fahrenheit 9/11, Oliver Stones World Trade Centre, Paul Greengrass’ United 93 (foto) en de Italiaanse docu Zero: Inchiesta Sull’11 Settembre.

flagey.be

1. FILM: MGM MUSICAL: THE FREED UNIT

1/9 tot 31/10, Cinematek, Brussel

Geen Vincente Minnelli, Judy Garland, Gene Kelly of Bing Crosby zonder ene Arthur Freed, de producent van musical- klassiekers als Singin’ In The Rain, The Band Wagon en Gigi. Hoog tijd voor een rehabilitatie van de man én het genre dat hij grootmaakte. (Foto: The Barkleys of Broadway)

cinematek.be

6. FILM: MOSTRA VENETIE

31/8-10/9, Venetië

De nieuwe van David Cronenberg (foto: A Dangerous Method), George Clooney, Roman Polanski, William Friedkin, Todd Solondz én – ahum – Madonna: Het Filmfestival van Venetië weet met een verrassend Angelsaksisch programma eindelijk nog eens te overtuigen.

labiennale.org

2. PARTY: ULTRAMEGA DELUXE KISSINGER

27/8, M HKA, Antwerpen

Ultramegadeluxe Kissinger breekt M Hka binnen voor een van de betere feestjes van ’t Stad. A night at the museum met onder meer top dj’s T. Raumschmiere, Nicola Testa, Ed&Kim, Zohra en Buscemi en tal van VJ’s.

muhka.be

3. PARTY: ROCK & ROOTS NIGHT

27/8, Petrol, Antwerpen

Hoog tijd om uw vetkuif goed te leggen en leren jas af te stoffen: Petrol serveert een avondje rhythm & blues en rockabilly met Spanners, Cheap Killers en een rist dj’s. That’s all right, mama!

petrolclub.be

7. FILM: MICHAEL MANN

1/9 tot 16/9, Cinematek, Brussel

Van de tv-film The Jericho Mile uit 1979 tot zijn jongste Public Enemies (foto): Cinematek toont het integrale oeuvre van Michael Mann, wat ons betreft de beste regisseur van zijn generatie.

cinematek.be

8. FESTIVAL: MOVING STORIES

Tot 11/9, diverse locaties, Brussel

Zes Europese kunstenaars vertellen met video, film en installaties een eigen verhaal op zes locaties rond de Kunstberg. Mag u alvast met stip in het programma aanduiden: de nieuwe kortfilm van Nicolas Provost (foto), te bekijken in het Centraal Station.

moving-stories.eu

4. FESTIVAL: CONTOUR 2011

27/8 tot 30/10, Mechelen

Film, video en installaties op bijzondere plekken in de binnenstad van Mechelen onder de noemer ‘Sound and Vision: Beyond Reason’. De vijfde Biënnale voor Bewegend Beeld programmeert werk van een vijftiental kunstenaars zoals Chicks On Speed, Dan Graham, Annemie Van Kerckhoven en Pierre Bismuth. Fijn om weten: op 30/9 geven Lee ‘Sonic Youth’ Ranaldo en Leah Singer een eenmalig concert.

(Foto: Composition #7, Cory Arcangel, 2009)

contourmechelen.be

9. FESTIVAL: CRAMMEROCK

2-3/9, Stekene

Voor wie nog snel een festival wil meepikken: onder meer The Sisters of Mercy, Kelis, Channel Zero, Echo & The Bunnymen, Das Pop, The Father, The Son & The holy Simon (foto) en The Black Box Revelation hebben beloofd naar Stekene – ‘een oase van rust en groen’ – te zullen afzakken.

crammerock.be

10. FESTIVAL: FILMFESTIVAL OOSTENDE

2-11/9, Oostende

Een reeks avant- premières met onder meer Submarine (foto) en Hasta La Vista, de Master Selection van Peter Van den Begin en de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen: het Filmfestival van Oostende rolt zijn rode loper uit.

filmfestivaloostende.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content