1. EXPO LANTERNE MAGIQUEET FILM PEINT

Tot 28/3/10, Cinémathèque française, Parijs

Vergeet beamers en plasmaschermen, lang leve de magische lantaarn! Cinémathèque française brengt een overzicht van vierhonderd jaar cinema door de ogen van de eerste projector.

cinematheque.fr

2. CONCERT CLUES

27/10, Vooruit Café, Gent

Gratis in het café: Clues, een fijn rockgroepje met schoon volk van The Unicorns, Hrsta en Arcade Fire in de gelederen én een van de vergeten pareltjes van 2009. Hint, hint! vooruit.be

3. FOTOGRAFIE ROB WALBERS – CHOPSTICK /MEET VINNY

Tot 13/11,CC Palethe, Overpelt

Rob Walbers – vooral bekend om zijn muziekfotografie – dook een week onder in Osaka in het spoor van ene Vinny, held uit de lokale tattoo- en punkscene. An alternativeguide to Japan.

robwalbers.be

4. EXPO DOOREMANNAAR DE LETTER

Tot 3/1/10,Letterenhuis,Antwerpen

Hij is de vaste vormgever van Tom Lanoye, hielp De Standaard aan een nieuwe lay-out en schonk zowat 1300 boeken een kaft: het Letterenhuis geeft drie maanden onderdak aan affiche- en boekenontwerper Gert Dooreman. letterenhuis.be

5. FILM AVANT-PREMIERE ALTIPLANO

30/10, Bozar, Brussel

Peter Brosens en JessicaWoodworth, die met Khadak een van de fijnste Belgische filmpjes van 2007 afleverden, zijn terug van weggeweest. Altiplano, hun nieuwste, komen ze hoogstpersoonlijk én in avant-première voorstellen in Bozar.

bozar.be

6. FILM CINEMATEK ON TOUR

Tot 28/12, Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven

Cinematek trekt eropuit om u wat filmgeschiedenis bij te brengen. Twaalf klassiekers, van Casablanca en Touch of Evil over Vivre sa vie tot Blue Velvet en Priscilla, Queen of the desert, in een cinema biju in de buurt.

lumiere.be

sphinx-cinema.be

budakortrijk.be

cinemazed.be

7. CONCERT SPINVIS SOLO

29/10,Handelsbeurs, Gent

Onze favoriete eenmansband komt weer naar het land. De eenvoud, de kwetsbaarheid, de essentie: Spinvis solo. Voor we vergeten… handelsbeurs.be

8. EXPO YOUNG MASTERS

Tot 4/10, Cynthia Corbett Gallery, Londen

Alles komt terug. Ten bewijze toont de Cynthia Corbett Gallery hippe, jonge kunstenaars met een duidelijke hang naar de Oude Meesters. Knipoog, ode en herinterpretatie van het canon.

thecynthiacorbettgallery.com

9. EXPO CERITH WYN EVANS

Tot 10/1/10, deSingel, Antwerpen

Kunstenaar Cerith Wyn Evans laatdeSingel en zijn architectuur in een ander licht zien. Architecturale tekstwerken van de Welsh-Brit in zijn eerste Belgische solotentoonstelling.

desingel.be

10. FOTOGRAFIE STILL LIFE

Tot 24/1/10,Bozar, Brussel

Minimalistische lakensvan Mo Yi, rurale landschappen van Xiong Wenyun,gevoelige lichamen vanRongRong & inri (foto):honderd keer China instilstand. Meditatievestillevens te midden van een gigantische maalstroom.

bozar.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content