1 CONCERT MAYOR HAWTHORNE, BOOHGALOO ZOO

22/5, Petrol, Antwerpen

Onze favoriete nu soul smooth boy – en dat zeggen ook Mark Ronson en Justin Timberlake – keert terug voor een avond soul, funk ’n grooves in Petrol met ook Boohgaloo Zoo, Carte Blanche en dj Grazzhoppa. Dolletjes!

petrolclub.be

2 EXPO SOUP: JELLYFISH, SUE DOEKSEN, SUPEROBOTURBO

Tot 3/5, Alley Guerrilla Gallery, Hasselt

Hip spul, het werk van Sue Doeksen, Superoboturbo en Jellyfish (foto) – beter kunnen we het niet omschrijven. Drie kunstenaars en hun naïeve, humoristische kijk op design en grafiek. alley.be

3 ARCHITECTUUR ROBBRECHT & DAEM

20-22/5, Charlatan, Roerkuip, Trashiq, Gent

Robbrecht & Daem mochten de prestigieuze Whitechapel Gallery verbouwen en deden dat zo goed dat de galerie prompt het plezier retourneerde met een expo over hun werk. Pacing Through Architecture. Foto: Concertgebouw Brugge. whitechapelgallery.org

4 FOTOGRAFIE PHILIPPE PERRIN

Tot 13/6, Maison Européenne de la Photographie, Parijs

‘Who has the fun? Is it always the guy with the gun?’ Kunstenaar-provocateur Philippe Perrin daagt de kijker uit in een wereld tussen realiteit en fictie, Caravaggio en Mesrine. Foto: Nice is Nice.

mep-fr.org

5 FILM KATHRYN BIGELOW

21/5 tot 20/6, Cinema Zuid, Antwerpen

Cinema Zuid exploreert het oeuvre van regisseur Kathryn Bigelow, kersvers Oscarwinnares voor haar Irakfilm The Hurt Locker. Cinema die een brug slaat tussen genrefilm en conceptuele kunst. Foto: Near Dark

cinemazuid.be

6 EXPO ANGUS FAIRHURST

Tot 12/9, Museum M, Leuven

Verlangen, seks, dood en reclame: M brengt voor het eerst in België een overzicht van de carrière van de invloedrijke Young British Artist Angus Fairhurst, die zich in 2008 van het leven beroofde.

mleuven.be

7 FILM AKIRA KUROSAWA

Tot 30/6, Cinematek, Brussel

Maar liefst 28 van zijn 30 films heeft Cinematek opgesnord voor wat een van de meest complete retrospectieves van Akira Kurosawa moet zijn. Japans grootste cineast van De legende van de grote Judo tot Madadayo.

cinematek.be

8 CONCERT JESSE DEE

27/5, Vooruit, Gent

Denk aan de warme soul van Al Green en Otis Redding – of voor de jongere medemens: Jamie Lidell of John Legend. Jesse Dee, veertig jaar te laat geboren, brengt r&b uit een tijd waarin dat nog gewoon rhythm and blues betekende.

vooruit.be

9 CONCERT DINOSAUR JR + BUILT TO SPILL

24/5, AB, Brussel

Twee ankerpunten van de Amerikaanse indiescene in een dubbelaffiche van heb-je-me-daar. U moest uw tickets al gekocht hebben.

abconcerts.be

10 DANS ALAIN PLATEL. LES BALLETS C DE LA B

26 tot 29/5, deSingel, Antwerpen

Een lege scène, een minimale belichting en een soundtrack. Alain Platel keert terug naar de basis van de dans in het intieme Out of Context.

desingel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content