1. BEURS MADE IN ASIA

19-20/3, Brussels Expo, Brussel

Tienduizend vierkante meter geheel gewijd aan manga, gadgets, games, martial arts, de Aziatische keuken en oosterse mode. Made in Asia dompelt u onder in de Aziatische cultuur in al zijn glorie.

madeinasia.be

2. FOTOGRAFIE PATRICK CHAUVEL. GUERRE ICI

Tot 17/4, Monnaie de Paris, Parijs

Een brandende Tour Montparnasse, tanks aan de oever van de Seine of de Arc de Triomphe als combat zone: oorlogsfotograaf Patrick Chauvel toont Parijs in een fictieve oorlog in een reeks fotomontages, naast een reeks échte oorlogsbeelden uit Kosovo en Tsjetsjenië.

monnaiedeparis.fr

3. PARTY TOKIO DISCO

19/3, Avenue L, Gent

De Red Bull Music Academy – alumni: Aloe Blacc, Hudson Mohawke, Flying Lotus en Villa – houdt dit jaar zitting in Tokio en zet dat in de verf met een Tokio Disco in Gent onder auspiciën van schoon volk als Morgan Feist en Retro/Grade. Invitation Only – gelukkig geven wij 10 duotickets weg: zie pagina 6!

redbullmusicacademy.com

4. FESTIVAL KUNSTPARK

19-20/3 en 26-27/3, Hof van Leysen, Antwerpen

Twee weekends lang wijst Kunstpark u op een verborgen plekje aan de Lei: het Hof van Leysen. Een happening van poëzie, klank, licht, beeldende en performancekunst, afgetrapt door dichter Peter Holvoet-Hanssen. apen.be

5. FOTOGRAFIE THE PHOTO ACADEMY AWARD

Tot 1/4, Designcenter De Winkelhaak, Antwerpen

De Winkelhaak stelt de laureaten van The Photo Academy Award tentoon. Een selectie uit het ruime aanbod aanstormend fotografisch talent. winkelhaak.be

6. CONCERT GANG OF FOUR

19/3, Botanique, Brussel

Eerlijk is eerlijk: zonder Gang of Four géén Bloc Party, géén Franz Ferdinand, géén Liars en géén The Rapture. Verwacht evenwel geen geschiedenisles in de Botanique, wel een brok kale en agressieve funkpunk.

botanique.be

7. FILM BERNARDO BERTOLUCCI. RETROSPECTIEVE

Tot 29/4, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Mijn films hebben geen boodschap – daar heb je de post voor.’ Bij zijn zeventigste verjaardag kijkt Cinema Zuid terug op het oeuvre van Bernardo Bertolucci, van zijn debuut La commare qecca over Last Tango in Paris (foto) tot The Dreamers.

cinemazuid.be

8. FOTOGRAFIE GEORGES VANRIJK: DE STAD, HET BEELD EN DE SCHILDER

18/3 tot 9/4, Galerie Ludwig Trossaert, Antwerpen

Fotograaf Georges Vanrijk laat zich verleiden door de gedenkwaardigste plekken van Antwerpen. Nieuwe architectuur van een grootstad zoals u die nog niet gezien had.

galeries.nl

9. FESTIVAL ITHAKA

23-26/3, Sint-Pietersziekenhuis, Leuven

Ithaka wentelt zich samen met achttien aanstormende beeldend kunstenaars in melancholie te midden van de vergane grandeur van het leegstaande Leuvense Sint-Pietersziekenhuis. En voor wie nog niet overtuigd is: Kaffee Nostalgie serveert pintjes aan dertig frank!

(Foto: I’l show you, Geert Koekoeckx)

ithaka19.be

10. FESTIVAL CINEMA NOVO FESTIVAL 2011

17/3 tot 27/3, Cinema Novo, Brugge

Een focus op Brazilië, actie tegen de celstraf van de Iraanse regisseurs Panahi en Rasoulof, de keuze van Roel Van Bambost en een docudag over ontbossing: Cinema Novo kiest ook voor zijn 28e editie voor de betere wereldcinema. (Foto: Norwegian Wood, Anh Hung Tran)

cinemanovo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content