AGENDA: Za 19/02 – Vr 25/02

1 © GF©CHRISTOPH HEFTI

1 FESTIVAL PERFORMATIK 2011

24/2 tot 5/3, Kaaitheater en verschillende locaties in Brussel

Voorstelling of tentoonstelling? Het Performatikfestival zet tien dagen lang de hedendaagse ‘performance art’ in de kijker, goed voor vijf Belgische en zeven wereldpremières van kunstenaars die hun wereld durven te verlaten. (Foto: Christophe Hefti, Climbin’ down the tree and walking to town)

kaaitheater.be beursschouwburg.be

2 EXPO DAVID CLAERBOUT. LE TEMPS QUI RESTE

19/2 tot 15/5, Wiels, Brussel

Wiels toont de eerste grote overzichtstentoonstelling in ons land van Antwerpenaar David Claerbout – zowat onze favoriete videokunstenaar. Grootbeeldprojecties waarin de tijd lijkt stil te staan. (Foto: Bordeaux Piece, 2004) wiels.org

3 FOTOGRAFIE ELLIOTT ERWITT. SEQUENTIALLY YOURS

Tot 19/3, Atlas Gallery, Londen

Magnumfotograaf Elliott Erwitt laat zich van zijn meest ironische en speelse zijde zien in Sequentially Yours, een reeks fotosequenties in zwart en wit. Stills uit de film van het dagelijkse leven. (Foto: France, Cannes, 1975)

atlasgallery.com

4 FILM FACE/OFF

24/2 tot 27/2, Offscreen Filmfestival, Cinema Nova, Brussel

Een nieuw gezicht in Dark Passage, een levensecht masker in The Face of Another (foto) en chirurgische gezichtsexperimenten in Les yeux sans visage: Offscreen focust op gezichtstransplantaties en identiteitsswitchen in een kwartet old-school filmklassiekers. Face/Off!

nova-cinema.org

5 C0NCERT FLAT EARTH SOCIETY: HEARSEE

24/2, DeSingel, Antwerpen; 26/2, Beursschouwburg, Brussel

De filmische muziek van Flat Earth Society geeft eindelijk zijn beelden prijs. Frontman Peter Vermeersch, nooit verlegen om een nieuw project, leidt u rond in een 75 minuten durende sound- en beeldentrack, gebaseerd op speciaal voor het concert gemonteerde filmarchiefbeelden.

desingel.be

beursschouwburg.be

6 FILM PIERRE ETAIX: YOYO, LE SOUPIRANT, LE GRAND AMOUR

20-25-27/2, Cinema Zuid, Antwerpen

Maak kennis met clown, illusionist en regisseur Pierre Etaix, de laatste ster van de slapstick en sinds de jaren 70 ietwat in de vergetelheid geraakt. Warm aanbevolen door onder meer Woody Allen, David Lynch, Charlotte Rampling en Jean-Luc Godard. (Foto: Yoyo)

cinemazuid.be

7 STRIPS NICOLAS DE CRÉCY

Tot 13/3, Galerie Champaka, Brussel

Nicolas de Crécy, een van Frankrijks meest vooraanstaande striptekenaars, animatoren en kunstenaars tout court, presenteert dertig grafische composities die hij voor de gids Florence maakte. Een verstripte blik op de museumstad. (Foto:Galerie des Offices,2010)

galeriechampaka.com

8 FILM DOCULATINO

21-25/2, Antwerpen, Gent, Leuven

Welke prijs betaalt Latijns-Amerika voor de ontginning van haar grondstoffen? DocuLatino toont dat ernstige materie niet noodzakelijk saai moet zijn, met een programma aangrijpende en soms choquerende docu’s uit Chili, Peru, Ecuador en Argentinië.

(Foto: El Diablo)

catapa.be/doculatino2011

9 CONCERT THE VACCINES

25/2, Botanique, Brussel

‘Hey ho, let’s go ra-ra-ra!’ Engelands meest gehypete band van 2011 maakt de oversteek om ook ons land van hun Beach Boys- slash Ramones-achtige vintage indierock te overtuigen. De frontman heet Jay Jay Pistolet: meer hoeft u niet te weten.

botanique.be

10 FESTIVAL VIRUSFESTIVAL

20/2 tot 13/3, De Spil, Roeselare

DAAU sloopt de grenzen tussen pop en klassiek, De Gehoornde Man mengt circus met theater, Magdala verenigt dans, muziek en beeldende kunst: Virusfestival legt ook in zijn tweede editie de nadruk op artiesten die over de genregrenzen heen kijken. (Foto: Hans Bryssinck & Diederik Peeters, Zanahoria)

despil.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content