AGENDA za 18/06 – vr 24/06

1.

1. FILM/CONCERT TINDERSTICKS

23/6, Bozar, Brussel

In het kader van het Brussels Film Festival serveren Stuart Staples en zijn Tindersticks een uitzonderlijk filmconcert van hun soundtracks bij het werk van Claire Denis – van Nénette et Boni tot White Material. Een buitenkansje.

bozar.be

2. CONCERT JEANNE MOREAU ET ETIENNE DAHO

18/6, Bozar, Brussel

Levende filmlegende Jeanne Moreau en popster Etienne Daho bundelen de krachten voor de voorstelling Le condamné à mort, muziek bij het eerste literaire werk van Jean Genet. Eros en Thanatos in een fictieve ode aan een 25-jarige

ter dood veroordeelde moordenaar.

bozar.be

3. EXPO EXPLOSITION

Tot 4/9, Museum van Elsene, Brussel

Van de straat naar het museum: Explosition blikt samen met een reeks graffitipioniers terug op 25 jaar straatkunst. Met onder meer Arne Quinze, Hell’O Monsters, Bonom en Diogène. (Foto: Crash, Sans titre 1984)

museumvanelsene.be

4. FOTOGRAFIE WENDY BEVAN. THE PAIN OF DESIRE

17/6 tot 30/7, Cob Gallery, Londen

Handgeschilderde polaroids van rondborstige dames, het lichaam vervormd met spiegels en vergrootglazen: kunstenares Wendy Bevan vult de Camdense Cob Gallery met haar surrealistische femmes fatales. (Foto: A Clean – Well Lighted Place)

cobgallery.com

5. FILM CLASSICS

Tot 29/6, Cinematek, Brussel

Cathérine Deneuves vastbindfantasie in Belle de Jour (foto). Een piepjonge Monroe in Mankiewicz’ All About Eve. De kaartscene aan het einde van Billy Wilders The Apartment. Er zijn van die momenten uit de cinemageschiedenis die je gezien móét hebben. Cinematek helpt u aardig

op weg met een reeks Classics.

cinematek.be

6. JAZZ TOO NOISY FISH

22/6, Vooruit, Gent

Fast Easy Sick heet het debuut van Too Noisy Fish, een trio met een verleden bij Flat Earth Society, en die stellen ze geheel gratis aan u voor in de Vooruit. Verwacht – in hun eigen woorden – ‘associatieve muziek, filmische soundscapes met vervreemde stillevens en gierende achtervolgingsscènes’.

vooruit.be

7. EXPO LEVI VAN VELUW. ORIGIN OF THE BEGINNING

Tot 25/6, Galerie Ron Mandos, Amsterdam

Drie kamers en een schamele dertigduizend blokjes hout van vier bij vier centimeter: meer had kunstenaar Levi van Veluw niet nodig om terug te keren naar de claustrofobie van zijn jeugdjaren. Resultaat is een overweldigend persoonlijk portret in video’s, foto’s en installaties.

ronmandos.nl

levivanveluw.nl

8. PARTY STAR WARZ

23/6, Vooruit, Gent

Future beats for future people! Star Warz trekt zich weer op gang voor een nachtje drum-‘n-bass, deze keer met een labelnight van Renegade Hardware, dat zijn vijftiende verjaardag viert. Met onder meer Optical, Icicle en M Zine.

vooruit.be

9. EXPO THE POWER OF FANTASY

24/6 tot 18/9, Bozar, Brussel

Bij het Poolse voorzitterschap van de EU achtte Bozar de tijd rijp om ook de Poolse kunsten eens onder de aandacht te brengen. De rebelse kracht van fantasie in een eeuwig onderdrukte natie met onder meer Miroslaw Balka, Monika Sosnowska en Wilhelm Sasnal.

(Foto: Andrzej Wróblewski Execution VIII / Rozstrzelanie VIII)

bozar.be

10. FILM BEST OF KASK

22/6, Cinema Zuid, Antwerpen

Simpelweg het beste wat Afdeling Animatiefilm van het Koninklijke Academie voor Schone Kunsten het voorbije decennium heeft afgeleverd. Van Jonas Geirnaerts Flatlife (foto) tot Bram Algoeds Rétrograde: Cinema Zuid presenteert u de intellectuele erfgenamen van Raoul Servais.

cinemazuid.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content