1 EXPO ALLEN JONES

Tot 13/6, The Gallery Mourmans, Zeedijk-Het Zoute

Eerlijk is eerlijk: alleen al A Clockwork Orange zou er nooit hetzelfde hebben uitgezien zonder de kunst van Allen Jones. Gallery Mourmans toont werk van een van de meest controversiële figuren van de Britse popart. Foto: Table 1969. thegallerymourmans.com

2 BEURS ART BRUSSELS

23-24/4, Brussels Expo, Brussel

Brussel is weer twee dagen lang het epicentrum van de kunsthandel, met merchandise van 174 internationale galeries. Doe er uw voordeel mee.

artbrussels.be

3 FILM JONGE FILMFANS: LITTLE FUGITIVE

18/4, Flagey, Brussel

Flagey zondagt met Little Fugitive, een portie Amerikaanse cinéma vérité over een jongetje dat naar Coney Island vlucht nadat hij denkt dat hij zijn broer heeft doodgeschoten. Inspireerde eigenhandig de Franse nouvelle vague, aldus Truffaut. flagey.be

4 FOTOGRAFIE SIXTIES ROCK LEGENDS – ON STAGE BACK STAGE

16/4 tot 30/5, V!P’s Art Galleries Amsterdam en Rotterdam

‘Die mensen waren geen sterren, het waren gewoon vrienden.’ V!P reist samen met de Deense fotograaf Bent Rej terug naar de sixties van Dylan en Zappa, een tijd waarin popmuziek nog gewoon popmuziek was. Foto: Jimi Hendrix.

vipsart.nl

5 FOTOGRAFIE THE NOBLE ART

23/4 tot 30/7, Sportimonium, Hofstade-Zemst

Hemingway, Kafka, Warhol of Dillemans, allemaal hebben ze één grote fascinatie: de bokssport. Sportimonium brengt een selectie schilderijen, beelden, foto’s en films van bekende en minder bekende artiesten over de edele kunst der vuistvechten.

sportimonium.be

6 EXPO UPDATE 3 BODY SOUND

17/4 tot 20/6, Kunstplatform Zebrastraat, Gent

Nog nooit van Bruce Nauman, Chris Marker of Manon de Boer gehoord? Zebrastraat update uw kunstkennis met Body Sound, dat een staalkaart brengt van de collectie Nieuwe Media uit het Parijse Centre Pompidou.

zebrastraat.be

7 MUZIEK SONIC CITY FESTIVAL

17-18/4, De Kreun, Kortrijk

Na Millionaire en Dälek mocht dit jaar het Amerikaanse Deerhoof Sonic City cureren. Resultaat is een eclectische affiche met onder meer de pop van The Go! Team, punk van The Kids, klassiek van Daan Vandewalle en Noise van Father Murphy (foto)

soniccity.be

8 FESTIVAL AFRIKA FILMFESTIVAL

16/4 tot 1/5, Leuven

Focus op Marokko, aandacht voor de nieuwe Congolese cinema, bekroonde cinema als Le jour ou Dieu est parti en voyage (foto) en een concert van Baloji: de vijftiende verjaardag van het Afrika Filmfestival belooft een mooie editie te worden.

afrikafilmfestival.be

9 CONCERT BEDROOM COMMUNITY

19/4, Vooruit, Gent

IJsland vuurt weer een nieuwe lading muzikaal talent op ons af met het Bedroom Community-label. Verheug u op sprookjes van Valgeir Sigurosson, drones van Ben Frost, klassieke piano van Nico Muhly en banjofolk van Sam Amidon – allemaal op één podium. vooruit.be

10 CONCERT DOBET GNAHORE – MANOU GALLO

17/4, Zuiderpershuis, Antwerpen

Ivoorkust zendt zijn dochters uit. Dobet Gnahoré en Manou Gallo flaneren langs Congolese rumba, reggae, funk en soul in een bezwerend dubbelconcert.

zuiderpershuis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content