Agenda : za 16/07 – vr 29/07

1.

1. FESTIVAL LOKERSE FEESTEN

30/7 tot 7/8, Lokeren

Erykah Badu, Morrissey, The Heartbreaks (foto), 2ManyDj’s Live, Robert Plant, Triggerfinger, Interpol, Channel Zero, Roger Daltrey en veel, veel meer. Lokerse Feesten heeft weer een programma voor alle generaties en stijlen klaarstaan. Zoek en vind uw gading.

lokersefeesten.be

2. EXPO FNAC FOTOMARATHON

Nog tot 31/8, Antwerpen, Brussel, Gent, Louvain-La-Neuve en Luik. Vanaf 1/8 ook in Brugge.

Brussel filmstad? Meer dan vijfhonderd amateur-fotografen zochten er de meest filmische plekjes op voor de Fnac Fotomarathon. De vijf winnaars – onder meer gekozen door onze eigen Patrick Duynslaegher – ziet u hier de komende weken. Op onze site én zes Fnacwinkels krijgt u zelfs twintig laureaten te zien.

knackfocus.be

fnac.be

3. EXPO FELLINI : LA GRANDE PARADE

Tot 28/8, Musée de l’Elysée, Lausanne

Het Musée de l’Elysée werpt een blik op Fellini’s beeldenlaboratorium, van zijn tekeningen en filmposters over de foto’s die hem beïnvloedden tot screentests. Een nieuwe blik op het werk van de maestro. (Foto: Federico Fellini, 1955) elysee.ch

4. FILM SPHINX ZOMERT

Tot 31/8, Sphinx, Gent

Wie de komende maanden een alternatief zoekt voor de hersenloze popcornblockbuster, kan terecht in Sphinx, dat met een reeks wereldfilms in première, het werk van de Iraanse Jafar Panahi en een top tien van 2010 overzomert. (Foto: Udaan, Vikramaditya Motwane)

sphinx-cinema.be

5. FESTIVAL THEATER AAN ZEE: TAZ 2011

28/7 tot 6/8, Oostende

Marijke Pinoy, Flat Earth Society, Dominique Deruddere en vele anderen: gastcurator Josse De Pauw heeft voor 2011 een bijzonder fijne én uitdagende editie in elkaar gepuzzeld. (Foto: Droomtijd, Inne Goris/Lod)

theateraanzee.be

6. STRIPS INTERNATIONAAL CARTOONFESTIVAL

17/7 tot 18/9, Knokke-Heist

Het Cartoonfestival bestaat een halve eeuw en viert dat met de nodige luster. Geert Hoste mocht grasduinen in vijftig jaar cartoongeschiedenis, een internationale wedstrijd gaat op zoek naar het beste van 2011 en een cartoonroute leidt u langs werken van Gal, Steve, Jonas Geirnaert en vele anderen. (Foto: Canary Pete)

cartoonfestival.be

7. FILM TAG, BREAK, RAP, ETC.

Tot 29/8, Flagey, Brussel

Terwijl graffiteurs hun intrede maken in het Museum van Elsene voor Explosition, pakt Flagey uit met een indrukwekkend film- programma over de straatcultuur. Met onder meer Basquiat,Dogtown and Z-Boys (foto) en Exit Through The Gift Shop. Word! flagey.be

8. EXPO PARADISE LOST PARADISE

Tot 28/8, Kortrijk

Na Chambre d’Amis in Gent en Coup de Ville in Sint-Niklaas heeft nu ook Kortrijk zijn kunstenparcours. Veertien kunstenaars over – en we citeren – ‘het verlangen naar betekenisgeving, perfectie en schoonheid in mens, maatschappij en relaties’.

cultuurcentrumkortrijk.be

9. FILM DESERT ISLAND MOVIES

Tot 27/8, Cinema Zuid, Antwerpen

Van Swiss Robinson Family tot Lord of the Flies: Cinema Zuid buigt zich over desert islands in de film. Allemaal samen: ‘Op een onbewoond eiheiland!’. (Foto: The Saga of Anathan, Josef Von Sternberg)

cinemazuid.be

10. FESTIVAL M-IDZOMER

28-31/7, Museum M, Leuven

Na een geslaagd debuut herneemt Museum M zijn M-Idzomer. Vier dagen muziek, woord en performance met John Cale (foto), Lady Linn, Gabriël Rios, Nicola Conte en Mulatu Astatke.

m-idzomer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content