1 FILM AVANT-PREMIERE: SHUTTER ISLAND

19/2, Bozar, Brussel

Eíndelijk is hij er: Shutter Island, oftewel de nieuwe van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio (foto). Een nagelbijter over een mysterieuze psychiatrische instelling op een al even mysterieus eiland in avant-première in de Bozar. bozar.be

2 CONCERT MENAHAN STREET BAND + LEE FIELDS & THE EXPRESSIONS

13/2, Het Depot, Leuven

Oldschoolsoul uit de Daptonestal met de fantastische Menahan Street Band en Lee Fields en zijn Expressions, vorig jaar nog goed voor de meest onderschatte soulplaat van 2009. Ladies, lovely ladies, beautiful ladies, you’re so fine! hetdepot.be

3 FESTIVAL WE ARE O’PEN

12-13/2, Trix, Antwerpen

Trix haalt voor het tweede jaar op rij alles wat hip, hot en trendy is in muzikaal Vlaanderen naar de club, zaal en bar. Absynthe Minded, Customs, Mintzkov (foto), Roadburg en achttien andere mooie namen, verspreid over twee dagen.

trixonline.be

4 EXPO FELIX GONZALEZ-TORRES

Tot 25/4, Wiels, Brussel

‘Above all else, it is about leaving a mark that I existed: I was here.’ Wiels brengt hulde aan de Cubaanse kunstenaar Felix Gonzalez-Torres, in 1996 veel te jong overleden aan de gevolgen van aids. Foto: Detail van installatie.

wiels.org

5 FILM FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM D’AMOUR

19-26/2, Bergen

Een alternatief voor de uitgemolken romcom, vroeg u? Het Bergense Internationale Festival van de Liefdesfilm zet u op de goede weg met een fijne selectie cinéma d’amour van Bulgarije tot Burundi. Foto: Penélope Cruz in ‘Nine’.

fifa-mons.be

6 MUZIEK/PARTY 10 YEARS SWITCH

19/2, Fuse, Brussel

Switch bestaat tien jaar en nodigt voor zijn verjaardagspartijtje Ed & Kim, Shadow Dancer en Boys Noize (foto) uit. Switch alvast naar dancemodus!

fuse.be

7 FESTIVAL 22E JEUGDFILMFESTIVAL

13-20/2, Cinema Zuid, Antwerpen, Cinema Liberty, Brugge

Jeugdfilms uit het hoge noorden, kindercinema uit Centraal Europa en een resem avant-premières: het 22e Jeugdfilmfestival weet hoe het uw bengels tijdens de krokusvakantie stil kan krijgen. Foto: Mia et le Migou. jeugdfilmfestival.be

8 EXPO PAUL GAUGUIN

19/2 tot 6/6, Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum haalt de Volpinireeks naar Amsterdam, een serie prenten die Gauguin maakte op aanraden van Vincent van Gogh. Elf zinkografieën op kanariegeel papier, naast een reeks topstukken uit internationale collecties. Foto: Is er nieuws?, 1892.

vangoghmuseum.nl

9 FOTOGRAFIE IRVING PENN PORTRAITS

18/2 tot 6/6, National Portrait Gallery, Londen

Pablo Picasso, Edith Piaf, Alfred Hitchcock of Truman Capote: Irving Penn haalde ze allemaal voor zijn lens. De National Portrait Gallery haalt 120 portretten van de in 2009 overleden Vogue-fotograaf in huis.

npg.org.uk

10 GAMES GAMEZONE DESINGEL

19-21/2, De Singel, Antwerpen

Een selectie arcadekasten uit de seventies, een expo over World of Warcraft of het fantastische Tron (foto) op groot scherm: De Singel turnt zich om tot Gamezone voor een driedaags multimediafestival over gaming als cultuurfenomeen. gamezonedesingel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content