1. PARTY PETROL 500 – PETROL 501 – PETROL 502

17-19/12, Petrol, Antwerpen

We like to party! Petrol telt zijn 500e, 501e en 502e avond en viert dat met een deksels driedaags feestje. Met onder meer Customs, Tim Vanhamel, Dr. Lektroluv en Flinke Namen.

petrolclub.be

2. PODIUM ABATTOIR FERME: CHAOSTRILOGIE

12/12, Kaaitheater, Brussel

Speciaal voor zijn tiende verjaardag bewerkt Abattoir Fermé zijn beruchte Indie, Tinseltown en Lala-land tot een marathonremix. De Apocalyps met kettingzagen, varkenskoppen en functioneel naakt.

abattoirferme.be

3. FESTIVAL BE FILM FESTIVAL

17-20/12, Pathé Palace, Brussel

Pathé Palace fêteert de Belgische cinema met een selectie van het beste dat Noord en Zuid het afgelopen jaar te bieden hadden. Met onder meer Panique au Village (foto), Unspoken, Elève Libre, Dirty Mind én eregast Lucas Belvaux.

befilmfestival.be

4. FOTOGRAFIE ALEXANDER RODCHENKO:REVOLUTION IN PHOTOGRAPHY

18/12 tot 17/3/10, Fotografiemuseum,Amsterdam

Een halve eeuw na je dood de tweede platenhoes van Franz Ferdinand ontwerpen: het is weinigen gegeven. Foam brengt tweehonderd vintage afdrukken uit het werk van Alexander Rodchenko, ’s werelds invloedrijkste constructivist en fotocollagist. Foto: Lily Brik. Portrait for the Poster Knigi, 1924.

foam.nl

5. CONCERT PET SHOP BOYS

15/12, Lotto Arena, Antwerpen

De Lotto Arena ontvangt Neil Tennant en Chris Lowe, het duo dat de wereld West End Girls, It’s A Sin, Suburbia en – ahum – Go West schonk. Een eightieshitmachine verpakt als multimediaspektakel.

lotto-arena.be

6. CONCERT Depotax

17/12, Botanique, Brussel

Uit het dieptepunt van België – Charleroi, waar anders? – komt een bende ongeregeld naar boven geslopen met een concept dat alleen dáár verzonnen kan worden. Depotax doet zich voor als een kwartet groteske wezens dat in een soort postapocalyptische wereld leeft en via heftige elektronische muziek een boodschap van naastenliefde en spirituele groei verkondigt. Vooraleer u het op een lopen zet: het klinkt goed en er hoort een fatsoenlijke choreografie en een verbluffende lichtshow bij.

botanique.be

7. OPERA CONCERTANTE:HELENE AUX ENFERS

17-19/12, De Munt, Brussel

Een pastiche op de drie bekendste opéras bouffes van Jacques Offenbach: Charlie Degotte en De Munt remixen het oeuvre van ‘De kleine Mozart van de Champs-Elysées’.

demunt.be

8. LITERATUUR ONTMOETING METGAO XINGJIAN

17/12, Bozar, Brussel

Bozar haalt Gao Xingjian naar Brussel, de auteur van onder meer Berg van de ziel. Ontmoeting met een Chinese schrijver, banneling en Nobelprijswinnaar.

bozar.be

9. EXPO LES ENFANTS MODELES

Tot 8/3/10, Musée Nationale de l’Orangerie, Parijs

De ukkies van Claude Monet, de bengels van Pablo Picasso en de kids van Maurice Denis: Les Enfants Modèles brengt het visuele nageslacht van de grote meesters in beeld. Foto: Le Petit pêcheur, Augustin Rouart.

rmn.fr

10. FILM 22ND EUROPEAN FILM AWARDS

12/12, Ruhr Metropolis, Bochum, Duitsland

Net iets dichterbij dan de Oscars: de European Film Awards, die dit jaar in Bochum uitgereikt wor-den. Un Prophète (foto), The Reader, Das Weisse Band of Slumdog Millionaire: wat wordt de Beste Europese Film van het jaar?

europeanfilmacademy.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content