AGENDA: Za 12/02 – Vr 18/02

1

1 CONCERT/PARTY LOS NINOS

12/2, Congresstation, Brussel

Het hippe Los Ninos-collectief palmt het fiftiesinterieur van het Brusselse Congresstation in. Bereid je voor op een nacht puur zintuiglijk genot op de beats van Pop Rules, Joy Wellboy (foto), Alexis ‘Hot Chip’ Taylor en Sixsixsixties.

losninos.be

2 FESTIVAL KULTURAMA

17-20/2, Leuven

Computers op steenkool, de ingewanden van een laptop, de grootste Britse muzikale belofte van 2011 – in casu: James Blake (foto) – een benefiet voor een ramp die nog komen moet, Willem Elschot voor blinden of het lichaam als tekenpen: Kulturama peilt naar jaarlijkse gewoonte naar ons aller culturele leven. kulturama.be

3 FESTIVAL INTERNATIONAAL CROSSROADS FESTIVAL

17-20/2, Zuiderpershuis, Arenberg, Cinema Zuid, Theater Froe Froe, Antwerpen

Het gloednieuwe Internationale Crossroads Festival richt zijn pijlen vier dagen lang op visueel en beeldend theater van over de hele wereld. Met onder meer het Tsjechische Polaris, het Mexicaanse Death Dance, het Russische Harlekin en het Finse ‘Katoamipiste’ (Vanishing point) (foto). crossroadsfestival.eu

4 EXPO PICASSO IN PARIS 1900 – 1907

18/2 tot 29/5, Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum gaat dieper in op de Parijse jaren van Picasso, de periode waarin hij met eigen ogen het werk van Paul Gauguin, Vincent Van Gogh en Henri de Toulouse-Lautrec zag. Op zoek naar de artistieke wortels van de man die de 20e-eeuwse schilderkunst revolutioneerde. (Foto: Zelfportret met palet, 1906)

vangoghmuseum.nl

5 FESTIVAL 27ÈME FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM D’AMOUR

18-25/2, Bergen

Wie een alternatief zoekt voor de zielloze romcom, kan zich in deze Valentijnsdagen laten verleiden door het Internationaal Festival van de Liefdesfilm, dat een programma verfijnde liefdescinema uit de hele wereld op u loslaat. That’s amore!

fifa-mons.be

6 FESTIVAL ARTEFACT FESTIVAL

15-24/2, Stuk, Leuven

De expo The Emergence of Things, waarin twintig kunstenaars op zoek gaan naar de elementaire deeltjes van media en technologie, concerten van Gold Panda, Amiina en Lindstrom én performances van Julien Maire en Kris Verdonck: Artefact zoomt veertien dagen lang in op media en kunst. (Foto: Ideation and Reflection, Angela Bulloch)

artefact-festival.be

7 EXPO EGILL SÆBJÖRNSSON

Tot 5/3, Hopstreet, Brussel

Ergens tussen realiteit en verbeelding in situeren zich de totaalkunstwerken van de IJslander Egill Sæbjörnsson – u mag Egill zeggen. Hopstreet toont drie van zijn droombeelden. (Foto: Spheres, 2008)

hopstreet.be

8 FOTOGRAFIE COMMON SENSE. MARTIN PARR

12/2 tot 13/3, 44 Gallery, Brugge

Martin Parr, een van de invloedrijkste documentairefotografen van zijn generatie én lid van Magnum, onthult de banaliteit van het dagelijks leven in wit flitslicht. Common Sense onder de schijnwerpers. (Foto: Bare sun burnt chest with gold cross,1997) 44gallery.be

9 CONCERT/PARTY RETRO ACID

12/2, Vooruit, Gent

De Vooruit haalt Acid Junkies en Rude 66 naar Gent voor een avondje Retro Acid. Vergeet uw smiley buttons niet!

kozzmozz.com

10 CONCERT SLEIGH BELLS

12/2, AB, Brussel

‘We still have yet to figure out our genre because every time we describe it just sounds so shitty.’ Maak kennis met Sleigh Bells, een mix van crunk, punk, metal, hiphop en elektro, en een naam om in het oog te houden.

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content