Agenda: Za 01/10 – Vr 7/10

1 © GF©ANTHONY DE MEYERE

1. CONCERT BIRDS THAT CHANGE COLOUR

1/10, Rataplan, Antwerpen

Mogen wij u voorstellen: Birds That Change Colour, een ‘underground supergroep’ van bezieler Koen Kohlbacher met leden van Zita Swoon, Laïs en Millionaire. Een psychedelische mix van folk, pop en rock in de traditie van Syd Barrett, The Incredible String Band en The Beatles.

rataplanvzw.be

2. EXPO JEAN-LUC VERNA

15/10, Air de Paris, Parijs

‘Vous n’êtes pas un peu beaucoup maquillé?’ ‘Non.’ Air de Paris daalt af in de bevreemdende wereld van Jean-Luc Verna, een wereld van Siouxsie Sioux, lampionnen, houten panelen, Klimt en met schmink opgeleukte overdrukken.

(Foto: ‘Appolon et Daphné’)

airdeparis.com

3. EXPO CONTEMPORARY ILLUSTRATION FROM THE LAND OF BOOZE AND BLONDES

4-13/10, Recyclart, Brussel

Mocht u het zich afvragen: ‘The Land of Booze and Blondes’ is gewoon Finland. Tien illustratoren van het Finse grafische bureau Agent Pekka mogen hun werk voorstellen in de Recyclart. Introductie tot een nieuwe generatie designers. (Foto: Ville Savimaa)

recyclart.be

4. CONCERT ANNA CALVI

3/10, AB, Brussel

Fantastische stem, unieke gitaarstijl, charismatische uitstraling en een uitstekende livereputatie: meer hebben wij niet nodig om reikhalzend uit te kijken.

abconcerts.be

5. CONCERT MR SCRUFF

7/10, Vooruit, Gent

Voor het derde jaar op rij zakt Mr Scruff af naar Gent voor een eclectisch feestje van latin, afro, jazz, reggae, house, dubstep en hiphop. Een avond met Ninja Tunes platenmaker én paradepaardje.

vooruit.be

6. FILM LE CHAT DU RABBIN

5/10, Cinema Zuid, Antwerpen

Animatie in de beste Franse 2D-traditie. Regisseur Joann Sfar keert na Gainsbourg, Vie Heroïque terug naar zijn roots met een eigen bewerking van zijn razend populaire Franse strip.

cinemazuid.be

7. FILM LIGHT OF ASIA: PREM SANYAS

6/10, Zuiderpershuis, Antwerpen

Zuiderpershuis haalt Prem Sanyas van onder het stof, Franz Ostens stille filmklassieker uit 1929. Indische mystiek met livebegeleiding van het Divana-ensemble, recht uit Rajasthan.

zuiderpershuis.be

8. CONCERT EMA

1/10, Botanique, Brussel

‘I’m just 22 / I don’t mind dying.’ Met Past Life Martyred Saints heeft EMA een bijzonder intrigerend debuut afgeleverd. Benieuwd hoe haar experimentele noisy folk het er live afbrengt.

botanique.be

9. EXPO EXTENDED DRAWING

Tot 15/1/2012, Bonnefantenmuseum, Maastricht

Extended Drawing zoomt in op die werken van de Amerikaanse kunstenaars Sol LeWitt, Robert Mangold, Bruce Nauman en Richard Serra waarin tekeningen buiten hun grenzen worden getild. Een spel met lijnen, kleuren en vlakken.

(Foto: Sex and Death, Bruce Nauman, 1985)

bonnefanten.nl

10. FILM PUTTY HILL

Tot 16/10, Cinema Nova, Brussel

Matt Porterfield dacht een documentaire op te nemen in zijn Baltimore, maar eindigde met een guerrillafictiefilm over het harde leven in voorstad Putty Hill. Cinema Nova serveert u de Belgische première.

nova-cinema.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content