1. EVENT MADE IN KORTRIJK

4 tot 7/12, NMBS-site, Kortrijk

Onder de noemer ‘ Support your local talent‘ werden in Kortrijk 24 zeecontainers ter beschikking gesteld aan evenveel jonge kunstenaars. Onder meer Wim Delvoye en Flip Kowlier zijn aangezocht om deze containerkunst voor beginners te beoordelen.

madeinkortrijk.be

2. FILM FRANCE TOUR DETOUR DEUX ENFANTS

30/11, 6 en 7/12, Cinema Nova, Brussel

Regisseur Jean-Luc Godard interviewt een jongen en een meisje in twaalf korte episodes rond educatieve thema’s als waarheid, het onbekende, chaos, realiteit en moraal. Beschouw het als Godards interpretatievan schooltelevisie.

nova-cinema.be

3. FESTIVAL 14e KORTFILMFESTIVAL LEUVEN

29/11 tot 6/12, Cinema Zed, Leuven

De Rock Rally van het Vlaamse filmtalent trekt zich weer op gang met een selectie van 280 korte fictie -en animatiefilms, clips, documentaires en viral videos. Cinema in ’t kort voor filmliefhebbers met een limited attention span. Foto: Doxology.

kortfilmfestival.be

4. EXPO RON ARAD

tot 26/1/09, Centre Pompidou, Parijs

Het moet niet altijd Ikea zijn, vond het Centre Pompidou,en dus stouwden ze hun expozaal volmet hedendaagse designmeubels van de Israëlisch-Londense ontwerper Ron Arad.

centrepompidou.fr

5. EXPO LUCIEN DE ROECK

5/12 tot 25/1/09, Espace ArchitectureLa Cambre, Brussel

Nu echt niémand nog weet dat LucienDe Roeck het logo van Expo 58 ontwierp,acht La Cambre de tijd rijp voor een retrospectieve: een leven in het teken van grafiek en typografie.

lucienderoeck.be

6. EXPO ENSOR & RAVEEL

tot 22/2/09, Roger Raveelmuseum,Machelen, Zulte

Met Ensor & Raveel krijgt u in het Roger Raveelmuseum werk van twee van Vlaanderens grootste schilders uit de twintigste eeuw voor de prijs van één. Meer is niet nodig om u te overhalen, dachten wij. rogerraveelmuseum.be

7. EXPO JACQUES PREVERT, PARIS LA BELLE

tot 31/1/09, Hôtel de Ville, Parijs

Literatuur, theater, cinema, poëzie, chanson, tekeningen en fotografie: weinig mensen die hun liefde voor Parijs zo doortastend en verscheiden bezongen als Jacques Prévert. Deze expo toont een poëtisch realist die niet kon stilzitten.

paris.fr

8. CONCERT THE RASCALS

2/12, Trix, Antwerpen

De andere helft van The Last Shadow Puppets heeft eveneens zijn eigen groepje, en het klinkt nog fijn ook. Drie cowboys uit Liverpool in een duel op leven en dood. Rascalize! trixonline.be

9. EXPO KARL MEERSMAN NIEUWS

27/11 tot 23/1/09, Galerie Mercator, Antwerpen

Als trouwe Focus Knack-lezer bent u uiteraard al langer vertrouwd met de pareltjes van huiscartoonist Karl. Galerie Mercator zet zijn recente werk nog eens op een rijtje. Dit is Karl met een grote K.

karlmeersman.com

10. CONCERT SOLOMON BURKE

29/11,Handelsbeurs, Gent

‘Music to make love by’, zo omschrijft Solomon Burke zijn muziek, en te oordelen naar zijn ontelbaar grote nageslacht neemt de King of Rock ‘n’ Soul dat wel héél erg letterlijk. 130 kilo seks voor liefhebbers van sweet soul music.

handelsbeurs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content