Een Googlefreak én een YouTubefan noemt Adriaan Van den Hoof zichzelf. Ook op de rest van het wereldwijde web vindt hij vlotjes zijn weg.

Surf je dagelijks?

Eigenlijk wel. Ik check zeker elke dag mijn e-mail -omdat dat nu zo hoort – en de site van Discobar Galaxie omdat daar ook onze agenda op staat. En ik zoek véél dingen op, ik ben een echte Googlefreak.

Wat tik je zoal in de zoekbalk in?

Vreemde woorden, en voor mijn nieuwe voorstelling ben ik ook op zoek gegaan naar indianenverhalen. Het klinkt luguber om ‘indianen’ en ‘dood’ in te geven, maar zo krijg je wel fantastische verhalen te lezen.

Kan je ook eindeloos op het internet blijven ronddolen?

Ja, op YouTube! Al is dat al fel geminderd, ik kijk vooral naar filmpjes die me worden doorgestuurd. Onlangs nog een hilarische opname van een zekere DJ Jean, die zichzelf de beste deejay ter wereld noemt. YouTube blijft ook een heerlijke bron van buitenlandse comedy, zoals de shows van iemand als Dane Cook.

Download je veel – legaal of illegaal?

Ik ga zeker niets op schijf branden, maar op een website als QuickSilverScreen.com kijk ik wel eens naar films of series die bij ons nog niet uit zijn. Onder meer My Name Is Earl heb ik zo leren kennen, net als Battlestar Galactica.

En muziek?

Ik koop heel veel op iTunes, en op Hard To Find Records (www.htfr.com). Illegaal muziek downloaden voor een deejayset heeft niet veel zin. In een zaal hoor je toch meteen dat het van mindere kwaliteit is.

Ben je een grote on line buyer?

Voor boeken en cd’s blijf ik Amazon en Proxis goede sites vinden. Ik durf ook wel eens coole T-shirts te bestellen bij 80stees.com en voor onze twee zonen heb ik op retrobaby. com al hele neige shirts gekocht – net nog van Star Wars bijvoorbeeld.

Je hebt ook een eigen MySpace.

Eerst moest ik daar absoluut niets van hebben, maar nu ga ik er toch elke dag eens kijken. Al weet ik dat je zo ook wel rommel kan binnenkrijgen. Ik ben nogal een fan van pin-ups à la Dita Von Teese en Bettie Page en dan willen dubieuze mensen zich al eens als vrienden aanbieden.

Nog geen zin gehad om te bloggen?

Niet echt nee. Ik lees wel die van mijn vriend Fokke op kinkydebeer.blogspot.com. Kinky de Beer is ons beider geesteskind, begonnen als een grap aan tafel en heel leuk door hem uitgewerkt.

Hou jij je persoonlijk bezig met de website van Discobar Galaxie?

Gelukkig hebben we daar mensen voor (lacht). Ik vind het super dat je met een game naar onze MySpace wordt geleid, maar ik ben niet de techneut die dat in elkaar steekt.Adriaan Van den Hoof trekt vanaf 7 februari door Vlaanderen met zijn eerste solovoorstelling ‘Achterklap’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content